"Najbolje stvari se događaju kad napustiš zonu komfora": Priča koja je mnogima promjenila život

Svi se mi plašimo neuspjeha i izlaska iz zone komfora, ali nekad je baš to potrebno da bismo uspjeli.


"Završila sam fakultet na vrhuncu recesije i nisam mogla pronaći ništa drugo osim honorarnog posla, par sati u restoranu. Preživljavala od plate do plate, ali sam nakon određenog vremena bila unaprijeđena u menadžericu. i svo vrijeme sam tješila sebe kako je to samo privremeno..

Smatrala sam to kao privremenu stanicu dok ne dobijem posao za koji sam se školovala. Jednog dana su mi ponudili postanem regionalni menadžer. Tada sam morala odlučiti: hoću li napraviti karijeru od ovog posla, ili ću slijediti svoju strast i pokušati se vratiti u polje u kojem sam stručna? 



Odlučila sam da napustim taj posao i upisala sam se na master program zbog kojeg sam ušla i u dug - i sve bez garancije da ću uspjeti. Bio je to veliki rizik jer sam ostavila dobar posao a niko mi nije garantovao nakon ovoga da ću pronaći išta bolje. 

Nakon što sam završila školovanje ubrzo sam pronašla posao u struci i radila ono što volim. To je bio prvi put da sam rizikovala i odlučila pratiti svoje srce. Obožavala sam svoj posao ali pošto sam bila iznimno posvećena karijeri moj privatni život je trpio.



Trpio je do te mjere da sam se udaljila od prijatelja a ljubavi nije bilo ni na vidiku. Mrzila sam ići na sastanke i žurke jer se nisam osjećala prijatno. Međutim, kada sam dobila poziv na žurku kolege sa posla natjerala sam se da odem iako sam se osjećala užasno, prvenstveno jer mi se nije sviđala ni garderoba ni frizura koje sam imala.

Žurka je bila zaista predivna ali ja sam samo čekala da prođe vrijeme, odem kući i presvučem se u svoju dragu pidžamu. No eto šta vam je život, baš prije nego što sam pošla kući prišao mi je najljepši muškarac kojeg sam ikada vidjela. 

Od tada je prošlo 10 godina a mi smo sada u srećnom braku sa dvoje predivne djece. Mama me nedavno pitala koliko mi je bilo teško da ostvarim sve, a ja sam odgovorila da bi sve drugačije izgledalo da nisam odlučila da rizikujem i izađem iz svoje zone komfora. Nekad je to baš ono što nam treba da bismo ostvarili uspjeh.

Pokreće Blogger.