Možda vaš brak nije loš već ste vi nezahvalni: Poslije razvoda sam shvatila šta sam sve izgubila

Nezahvalnost dolazi u raznim oblicima, ali kada se  pojavi u ljubavnoj vezi ili braku tada ostavlja trajne posljedice. To se upravo desilo u braku jedne žene koja je odlučila javno podjeliti svoju priču.


Bila sam u braku 7 godina i uvijek sam nalazila razloge da se žalim kako moj brak ne valja. Uvijek sam tražila mane u svom suprugu i bila sam sigurna da budućnost sa njim neće biti sjajna. Vođena tim uvjerenjem poželjela sam vidjeti "šta se još nudi".

Tačnije poželjela sam naći nekog drugog. Zaljubila sam se u drugog muškarca i nisam htjela imati aferu pa sam ostavila muža. Objasnila sam mu kako stvari stoje. Bio je utučen ali se pomirio sa mojom odlukom. Razišli smo se i nastavili različite živote. 



S drugim muškarcem nije pošlo za rukom. Nismo mogli funkcionisati zajedno i razdvojili smo se. Pokušala sam započeti vezu sa drugim muškarcima ali ni jedan nije bio ono što mi je trebalo. I što je najsmješnije u svakom sam tražila svog prvog muža, svi su bili gori od njega.

Tada sam shvatila da je moj prvi muž bio najbolji i da je problem bio u meni. Otkad smo se  razveli ogorčeno žalim zbog toga (to traje više od 10 godina). Nikad nisam pronašla nikoga koga sam voljela  toliko kao njega; On me je naučio da s druge strane trava definitivno nije zelenija. 



Sad znam da smo imali sjajan, ne savršen, ali sjajan brak. Kad sam shvatila da sam napravila strašnu grešku moj bivši suprug već je upoznao ženu koja će mu postati druga supruga. Svaki dan se osjećam krivom za ono što sam učinila. Bila sam slijepa kraj vlastitih očiju i zbog toga ću se kajati do kraja života.

Pokreće Blogger.