Modni savjeti za zrele žene: "Izgledate smješno prateći nove "trendove"

Istraživanja su došla do zanimljivog zaključka što se tiče žena i garderobe. Naime sve što je djevojka/žena željela imati od odjeće u mladosti a nije uspjela priuštiti - to će kasnije kupovati sve češće čak i ako ti više nije u modi. Želja iz mladosti za tom određenom stvarčicom je prati i kasnije u životu.


Zbog toga mnoge zrele žene nose stvari koje su potpuni demode a za njih izgledaju super trendi i šik. Ovo su neki od promašaja koje mnoge žene preko 30 godina čine: 1. Animal print: Svi životinjski printovi su rizični za nositi jer se njihova popularnost mjenja iz dana u dan.

Nekada je bilo potrebno više od 7 godina da se ponovo vrate u modu a nekada se vraćaju svake sledeće sezone. Zato budite pažljive kada birate odjeću sa animal printom, sada im popularnost i nije na najvišem nivou, zato pričekajte da se ponovo vrate u modu.



2. Odjeća pogrešne veličine. U ovome mnoge žene griješe. Žene koje su imale komplekse od svoje težine često prave greške u oblačenju. Uzimajući to u obzir mršave žene su uvijek nosile preveliku garderobu dok su punije žene oblačile što uže hlače i majice kako bi izgledale mršavije.

U takvim slučajevima potrebno je naći zlatnu sredinu. Najbitnije je obratiti pažnju na figuru i pratiti njene linije. Ako su vam noge mršavije od gornjeg djela onda obucite šire, lepršave hlače i laganu tamniju bluzu. Tako ćete izjednačiti svoju siluetu.



3. Neprikladno oblačenje. Mnoge žene odbijaju odrasti i to najviše pokazuju kroz svoju garderobu pa tako često sretnete ženu od 40-50 godina koja nosi minić i duboki dekolte. Naravno, svako ima pravo da se oblači kako hoće ali takvo oblačenje zrele žene drugi ljudi smatraju neprikladno.

Pokreće Blogger.