Masno tjeme a suhi vrhovi - Iskusni frizer izdvaja greške koje mnoge žene čine sa kosom

Frizer slavnih ličnosti Paul Windle otkrio je koje su to greške koje ljudi najčešće prave kada "brinu" o svojoj kosi, a to su u najvećem broju slučajeva pretjerivanje sa šamponom i loše ispiranje. 


Upravo te dve stvari dovode do toga da se tjeme kose brže masti a vrhovi ostaju suhi. Frizer kaže da je kosu potrebno šamponirati dvaput, s vrlo malim količinama šampona, ali je jako bitno i da je svaki put, dakle posle svakog šamponiranja temeljno isperemo. 

Pogledajmo koje još greške najčešće pravimo i šta bi valjalo promeniti u svakodnevnoj rutini da bi naša kosa izgledala najbolje što može. Zaboravljate na njegu skalpa. Koža glave zahtjeva isti njegu kao i ostatak kose. Stoga jepotrebno hidrirati je i hraniti ispravnim preparatima. 



Pri korišćenju balzama, ne zaboravite da malu količinu nanesete na tjeme kose. Uz to, redovno češljanje i masiranje skalpa prilikom pranja kose, kao i dobro ispiranje, spriječiće nastanak peruti. Svakodnevno pranje kose može agresivno da djeluje na dlaku i oslabi je.

Zato ako baš morate da je perete svaki dan, izaberite što blaži šampon, najbolje bez sulfata. Izbjegavajte korišćenje puno šampona i regeneratora. Nema potrebe da stavljate ogromne količine ovih proizvoda po cijeloj kosi, šampon koristite više kako biste isprali masnoću s tjemena i korijena kose.



Vrhove ne morate pretjerano šamponirati jer to potiče njihovo dodatno isušivanje. Suvi šampon odlično je rješenje kada negdje žurimo, ali može da isuši kožu glave i da dovede do perutanja. Izbegavajte teške proizvode za negu kose poput lakova, pjena za kosu i gelova. I još savjet gratis: Ako je moguće, ostavite da se kosa osuši prirodno i izbegavajte fen.

Pokreće Blogger.