I svađe su dio ljubavi: Kako kritikovati partnera a da ne naštetite svojoj vezi: Savjeti stručnjaka

Bilo da ste na početku veze ili u dugom braku svađe i konflikti su nešto što je teško izbjeći. Život nije satkan samo od lijepih trenutaka, već je pun nezadovoljstava i različitosti.


A kada prve svađe u vezi dođu na red, nije rijetkost da emotivni partneri sukob dožive kao emotivni krah. Kako se ne treba svađati: napad na njegov karakter, zauzimanje obrambenog stava, prezir i ponižavanje, vrijeđanje i pogrdna imena, vraćanje stare svađe u novoj svađi i slično.

Kada svađa nije zdrava? Kada nije kvalitetna. Međusobno prozivanje, napadi i kritikovanje na osobnoj razini nisu nimalo zdravi za vašu vezu. Stoga je bitno da se možete svađati bez negativnosti i da izbjegavate napade. Stalno se svađate oko istih stvari? Mnogi parovi godinama prolaze kroz iste svađe.





S godinama u njima raste i gorčina. Kad žene počnu osjećati da ne mogu napraviti promjenu, nerijetko govore partneru da ih nikad ne sluša, da su njegove isprike šuplje i da ništa ne znače. Na kraju žene dignu ruke od svega, jer ostanak u takvom braku/vezi za njih više nije opcija.

Kako spasiti vezu od svađe: Vjerujete da vaša veza vrijedi uprkos brojnim nesuglasicama, svađama i lošim trenucima? Ukoliko svijet ne gledate kroz ružičaste naočale i smatrate da se odnos sa partnerom gradi prvenstveno kroz razgovor onda ste na pravom putu da pobjedite svađe i spasite vašu vezu.



Postavljanje granica je osnova svakog odnosa. Odnosno morate znati koliko daleko možete ići sa nekom osobom. Ukoliko svađama u vezi prelazite granicu tolerancije gdje svađe postaju nasilne vodite računa o kontroli svojih emocija. Koliko god da je teško ipak nemojte govoriti pogrdne riječi i težite da svađa protekne što civilizovanije, tako se gradi dobar brak.

Pokreće Blogger.