"Bolje biti sretan nego biti u pravu": Kako mnogi muškarci žele da se žene ophode prema njima

Mnoge žene ulaze u sukobe u vezi ili braku baš zbog pogrešnog pristupa. Naime, kako istraživanja pokazuju muškarci više poštuju žene koje mirno ulaze u diskusije od onih koje odmah planu. Donosimo 5 stavki koje opisuju kako mnogi muškarci žele da se žene ophode prema njima.


1. Prvo ga pustite da govori, bez prekidanja. To je pristojnost. Tako što ćete pustiti muškarca da govori bez prekidanja povećavajući šanse za postizanje međusobnog razumijevanja. Nikada ne prekidajte, čak i ako vam se čini da govori potpune gluposti. 

2. Slušajte pažljivo. Njegove riječi nisu samo "bla bla bla". Kroz njegove riječi, tonalitet i gestove možete dosta toga naučiti o njemu. To je ključ za dobru vezu. Mnogi muškarci neke stvari ne izgovaraju direktno, zbog svog ega, pa će pokušati opisati ono što osjećaju na čudniji način.



3. Priznajte svoje greške. Imajte na umu da muškarac primjećuje i cijeni vašu sposobnost da priznate svoje greške. Nema smisla braniti sebe ako i sami znate da ste pogriješili. Recite onako kako jeste, ali neutralnim riječima: bez osuđivanja. 

4. Prepustite se, budite mudriji. Neke djevojke navikle su po svaku cijenu pobjediti u svakoj svađi. Ako ste i vi takve, onda se zapitajte, želite li biti u pravu ili biti sretni? U stvari, čak i ako se posvađate s muškarcem narušićete mu muški ponos, i u svakoj narednoj prilici će se takmičiti sa vama i truditi se da vas nadjača.



5. Ne vrijeđajte ga u ljutnji: Prvo dovedite svoje emocionalno stanje u red. Neka vam bude pravilo da razgovarate s muškarcem kad se malo ohladite! Ali ne u ljutnji! Time ćete ga odgurnuti i, možda, gurnuti u tuđe ruke! 

Ako ste naveče ljuti na njega, pokušajte se odvratiti i zaspati, a ujutro svježeg uma odlučite hoćete li uopšte započeti razgovor. Dešava se da ujutro na stvari gledate drugačije. Jednostavnije. Nije ni čudo što kažu da "nek stvari je bolje prespavati".

Pokreće Blogger.