"Žena je odraz svog muškarca" - Životne Lekcije Bred Pita

Bred Pit je jedan od najboljih glumaca našeg vremena. Donosimo neke od njegovih najboljih citata.


"Kada prvi put upoznate neku osobu prvo obratite pažnju na njen fizički izgled i to je ono što najviše privlači. Ali onda se pojavi neko ko vam nije fizički atraktivan ali kada počnete pričati sa njim shvatite da je najdivnija osoba na svijetu i padate na to."

Kad se moja žena promjenila izgubio sam nadu i mislio sam da ćemo se razvesti uskoro. Ali onda sam odlučio da nešto uradim. Pričao sam joj najljepše stvari. Hvalio sam je pred našim prijateljima. Ne biste verovali, ali procvetala je. Osjećala se bolje nego ranije. Nisam imao pojma da može toliko da voli. I shvatio sam jednu stvar, žena je odraz svog muškarca.



"Vjerujem da je svaki čovjek odgovoran za to kako će mu dan izgledati. Isto tako je i sa životom, svaki čovjek je odgovoran za svoju sreću. Tom logikom sam se vodio svoj cijeli život, prihvatio je i upravljao svojim životom kako sam ja želio."

"Nemam nešto mnogo prijatelja, imam ih samo par bliskih.. Pored njih imam svoju porodicu i  sada ne mogu biti sretniji." Živimo u divljem svijetu i nema potrebe da to zataškavamo ili se pravimo da ne primjećujemo. Šta su prave vrijednosti naučio sam tek kad sam došao u zrelije godine.



Najveća vrijednost je tvoje vrijeme. Poštuj svoje vrijeme i potrudi se da ga trošiš na ljude koji to zaslužuju. Sreća je precjenjena, u životu moraju postojati i konflikti. Ono što me najviše izbaci iz takta su ljudi koji drugima govore kako bi trebali živjeti.


Pokreće Blogger.