"U život vam nije došla prava osoba jer ste popunili mjesta pogrešnima": Savjeti poznatog pisca

Richard David Bach je poznati pisac i autor inspirativnih djela poput "Galeb po imenu Jonathan Livingston", "Iluzije" itd. Njegov pogled na svijet bio je jedinstven i bogat.


Njegove knjige prožete su mudrošću, romantizmom i strašću za životom. Ovi citati pisca ispunjeni su dubokim filozofskim i životnim smislom: Izabrali smo neke najbolje od njih iz kojih puno možete naučiti o svom životu, a one glase ovako:

Sve dok u svom životu ne napravite mjesta za osobu koja vam je važna, kao što ste vi važni sebi, uvijek ćete je tražiti i gubiti. Loše stvari nisu nešto najgore što nam se može dogoditi. Ništa nije najgore što nam se može dogoditi. Ako vaša sreća zavisi od tuđih postupaka, onda mislim da imate problem.



Da biste živjeli slobodno i sretno, morate žrtvovati dosadu. To nije uvijek laka žrtva. U životu donosimo neke odluke ne samo jednom, već hiljadu puta. Upamtite ih se do kraja života. Ako ikad poželite pronaći osobu koja može prevladati bilo koju, pa i najtežu nevolju i usrećiti vas kad niko više ne može: samo se pogledajte u ogledalo i kažite: "Zdravo!"

Život ne zahtjeva da budete dosljedni, okrutni, strpljivi, pažljivi, ljuti, racionalni, nepromišljeni, nametljivi... Život zahtijeva da budete svjesni posljedica svakog svog izbora. Ako želite da vam neko ostane u životu - nikada ne budite ravnodušni prema njemu.



Da li se ikada osjećate kao da vam nedostaje neko koga nikad niste sreli? Ne postoji takav problem koji za vas nema rješenje ili odgovor. Sami stvarate probleme jer su vam i oni neophodni. Dobili ste snagu a na vama je da je usmjerite u dobrom pravcu. 

Pokreće Blogger.