"Stara koka - dobra supa": 10 razloga zašto mnogi muškarci vole starije žene

Iako je ovo za neke šokantno, mnoge muškarce privlače zrelije žene. Evo nekoliko razloga zašto...


1. Zrele žene razumiju šta žele od života. Skloni su boljem razumijevanju onoga što žele od neiskusnih djevojaka. To je ono što privlači muškarce koji ne žele biti uključeni u težak put pronalaska sebe, kojim mlade žene još nisu prošle.

2. Mudrije su. Što je žena starija, to više iskustva ima, a sa iskustvom dolazi i mudrost. Ne kaže se bezveze od stare koke je dobra supa. 3. Daju novu perspektivu mnogim stvarima. Uvijek je dobro da nam neko dadne novi pogled na stvari. To vam omogućava da upoznate svijet drugim očim.



4. Nezavisne su i pune samopouzdanja. Zrele žene ne osjećaju potrebu da se mijenjaju radi drugih, jer odavno prestaju brinuti o tuđem mišljenju. Stoga je druženje s njima često ugodnije nego s neiskusnim djevojkama. 5. Imaju dobro emocionalno zdravlje.

Zrele žene obično izbjegavaju nepotrebne drame. Znaju kako držati emocije pod kontrolom kako ne bi prešle granicu. Naučili su da se vode glavom, a ne srcem. 6. Imaju sofisticiraniji ukus. To je muškarcima posebno privlačno. Ne trebaju im noćni klubovi i bučna društva, njihovo slobodno vrijeme je kvalitetnije i mirnije.



7. Pametnije su. Mnogi muškarci će reći da ih privlače inteligentne žene, a da bi postale inteligentne potrebno je stečeno znanje i iskustvo što dolazi sa godinama. 8. Njihova finansijska pozicija je stabilnija. Zrele žene imaju svoj novac i ne trebaju tražiti za džeparac. Obično vode miran, neaktivan životni stil, što takođe prija nekim muškarcima.

9. Strastvenije su. Zrele žene odlično znaju šta ih privlači a šta odbija u ljubavi. Zbog toga se one ne stide reći otvoreno muškarcu šta očekuju od njega što muškarcu imponuje. Mlade djevojke u svom neiskustvu se stide reći šta im prija i muškarci zbog toga često idu u pogrešnom smjeru.

10. Imaju izraženiji majčinski instinkt. Zrele žene imaju istaknut majčinski instinkt. Zbog toga se neki muškarci osjećaju mnogo sigurnije i ugodnije u zagrljaju zrele žene. One pokazuju majčinsku brigu i nježnost prema njima.

Pokreće Blogger.