"Niko ti neće ugoditi bolje nego ti sam sebi": 8 životnih lekcija kako živjeti sretniji život

Mijenjamo se na bolje samo ako prihvatimo i okrutnu stranu života. Ako pronađemo snagu da se odupremo iluzijama i problemima dolazimo do naučenog gradiva zahvaljujući kojem postajemo jači.


Postoji 8 oštrih životnih lekcija koje će vas ojačati i učiniti da se lakše nosite sa svim što vas muči: 1. Ne možete se vratiti u prošlost. Mnogi doslovno žive u prošlosti, sanjajući da sve ponove. Utapaju se u svojim tugama i brigama. Ali, shvatite, sve je to besmisleno.

Suočite se sa prošlošću, zakopajte je za sobom i prebacite se na stvarni život. 2. To što ste zauzeti ne znači da ste produktivni. Svi smo zauzeti ljudi. Činjenica je da ako niste postavili određene ciljeve, sav rad je besmislen. Ako ne možete pronaći snage da ustanete iz kreveta prije deset ujutro, onda vas ne bi trebalo iznenaditi zašto ostajete na poslu do kasno u noć.



3. Imate dovoljno vremena za sve. Svačiji dan na ovoj Zemlji sastoji se od 24 sata, pa zašto neki ljudi mogu učiniti više od drugih? Ako mislite da nemate dovoljno vremena za bilo koji posao ili osobu, onda ste sami krivi za to. Za ono što vas stvarno zanima, uvijek možete pronaći vremena. Ovo je oštra istina života.

4. Možda je danas posljednji dan vašeg života. Možda jednostavno nećete vidjeti sutra, pa potrčite onome što mislite da je najvažnije. Naravno, ne biste trebali podizati milione zajmova, ali potrudite se da potrošite svaku sekundu na život koji volite. Ili barem trošite na ostvarenje života o kojem sanjate.



5. Neuspjeh je dio plana. Šteta je što mnogi ne vide koliko su oni korisni za naš napredak. 6. Život nije savršen. Život je nevjerojatan i divan. Ali isto tako nas tjera da trpimo poteškoće, tugu, suočimo se s nepravdom... Život je raznolik, ali daleko je od savršenog. Teško ćete biti sretni dok ne prihvatite tu činjenicu.

7. Radite ono što volite. Naše vrijeme na ovoj Zemlji je vrlo ograničeno. Zato treba posvetiti vrijeme samo onim stvarima koje stvarno volite. Niste se rodili samo da biste radili, plaćali porez i umrli. 8. Treba se osloniti samo na sebe. Najvjerovatnije ćete naučiti na teži način, ali niko se u ovom životu neće brinuti za vas kao što to umijete vi. 

Pokreće Blogger.