"Ne plašite se izgubiti novac i ljude": 12 savjeta Mihaela Labkovskog

Poznati psiholog Mihail Labkovski smatra da prije nego što s nekim izgradite snažnu vezu morate da postanete samostalna osoba, stvorite dobre uslove, a potom i porodicu.


Mihael dijeli vlastito iskustvo, a takođe objašnjava primjerima iz svoje 30-godišnje prakse. Morate naučiti da budete sami kako biste postali samostalna osoba, bili sami i uživali u tome. Morate se obratiti psihologu i riješiti se te traume iz djetinjstva od koje sada patite.

Kad ste bili mali, nedostajala vam je komunikacija sa roditeljima. Tu ste traumu uveli u odraslu dob i sada vam je potrebno da je se riješite. Činjenica je da ona djeca koja su u odraslom životu imala dovoljno dobrog odnosa sa roditeljima razumiju da ti odnosi zauzimaju važno mjesto..



Život je prestao biti zabavan, postao je strašna depresija. Depresija je metabolički poremećaj predajnika serotonina, dopamina i norepinefrina. A ako imate asteniju - pad vitalnosti, onda je potrebno da se konsultujete s psihologom. To je jedini način.

Kako utvrditi je li veza neurotična: Ako vam veza ne odgovara, tada je već nezdrava. Generalno sam protiv bilo kakvih "ali". Kad nekoga voliš, on nije savršen, on može biti mlakonja, ali voliš ga. Važno je da vam se u čovjeku apsolutno sve sviđa i da se s njim osjećate dobro.



Čim nešto pođe po zlu, morate izdržati, patiti, riješiti stvari - to je neuroza. To je nezdrava veza. Ako kažete osobi da vam se nešto ne sviđa, ali ništa se ne promijeni, ne morate mu ponovo govoriti o tome - produžite dalje. Morate prevladati strah. I to je sve. Ne plašite se izgubiti novac i ljude.

Ljudi se često uvrijede kad ih se odbije.  Međutim, postoji dobro objašnjenje i za muškarce i za žene kako se ne bi zamarali oko toga: jedini razlog zbog kojeg vas određena žena ili određeni muškarac ne voli je taj što niste poput njenog oca ili niste poput njegove majke.

Pokreće Blogger.