Muškarac bi trebao biti kao kafa - Crn, jak i da dobro razdrma: 6 osobina gospodina pravog

Malo koja žena voli mlakog muškarca. On bi trebali biti kao kafa - Crn, jak i znati dobro razdrmati.


1. Pravi muškarac je neustrašiv: Biti neustrašiv ne znači biti bez straha. Biti neustrašiv znači priznati svoje strahove i prevazići ih, biti jači od njih. Pravi muškarac ne poriče svoje slabosti, i ne drži masku koja prikriva iskrene osjećaje, već je spreman suočiti se sa svojim strahovima i raditi na njima.

Ima hrabrosti da radi stvari koje ga plaše kad to situacija zatraži. Pravi muškarac zna da je put ka neustrašivosti beskrajan ali odlučno ide njime. 2. Pravi muškarac ne krije svoja osjećanja i namjere. Ne boji se biti nježan niti se boji biti tužan. U kontaktu je sa svojim emocijama i izražava ih bez ustručavanja.



Ima hrabrosti da živi svoj san čak i kada se drugima ne sviđa. 3. Pravi muškarac je iskren. Ne pretvara se da je mudriji ili razvijeniji nego što zapravo jeste. Zna svoje snage i slabosti i ne srami se ni jedne. 4. Pravi muškarac se ne suzdržava. Kad vodi ljubav, otvara svu svoju surovost i nježnost u duetu.

Ne stidi se intimnosti. 5. Pravi muškarac je duhovit. Može vidjeti vlastite propuste i mane i šaliti se zbog toga. Može spasiti zategnutu situaciju dobrom šalom, ali on nije onaj nezreli šaljivdžija koji zloupotrebljava humor kao izgovor za bijeg od intimnosti ili sabotiranje intenziteta.



6. Pravi muškarac posjeduje zreli bijes. Ta ljutnja mu se transformira u mušku snagu. On je ljut, snažan, odlučan i hrabar, ali samo kada to treba biti. Njegov bijes služi u dobru svrhu. To nije ponižavajuća ili destruktivna vrsta bijesa. To je vrsta bijesa koja će nekulturne ljude staviti na svoje mjesto kad god to treba.

Pokreće Blogger.