Ljubav donosi iskušenja: Ako prođete 5 faza u vezi vaša ljubav bi mogla trajati zauvijek

Svaki ljubavni odnos prolazi pet faza i ako ih uspješno savladate vaš odnos bi mogao potrajati dugo.


Novitet i strast. U prvoj fazi ste tek upoznali nekoga i osjećate se kao da ste uvijek na devetom oblaku. U ovoj fazi svaki je kontakt električan i pun strasti.. Provedete cijeli dan razmišljajući jedno o drugom, a telefon uvijek imate u ruci da provjerite da li vas se sjetio. To je jedna od najljepših faza u vezi.

Onda započinje rutina. U drugoj fazi veze zvanično ste zajedno već duže vrijeme. Odlučili ste se za ozbiljnu vezu i počinjete se navikavati. Očito je riječ o novoj fazi, u kojoj ste i dalje često intimni i željni jedno drugog, čak i ako polako počinjete osjećati rutinu i ta rutina počinje uticati na vašu spontanost.




Faza preispitivanja. Treća je faza najteža i u njoj se odnosi raspadaju.U ovoj fazi počinjete doživljavati negativne strane partnera: možda je to posao ili hobi, ali počne vas zamarati nešto u vezi sa njim. To je faza koju karakterišu sumnje i ogorčenosti: Čini se da ste propustili nešto i krivite svog partnera za to. Ono što vam se u početku činilo ugodnim ili ekscentričnim, sada vas nervira..

Kada treća faza prođe dolazi razumjevanje. Ako je veza prošla treću fazu, vjerovatno ćete ugledati svjetlost dana: Ono što vas je do skoro nerviralo kod partnera, sada se čini neizostavanom posebnošću. Očigledno prolazeći kroz sve te faze prihvatili ste mnoge mane vašeg partnera, ali uspjevate i da ih shvatite kao nešto jedinstveno i neponovljivo.




Sve više vremena provodite zajedno. To je divna faza: Shvatite da niko na ovom svijetu nije savršen za vas toliko koliko je vaš partner. Prepuštate se više svom partneru i prihvaćate ga takvog kakav jeste. Možda je prošla prazna zaljubljenost ali ostaje nešto najvažnije u vezi - poštovanje i ljubav.

Pokreće Blogger.