Kako sam shvatio da moja žena nije ljubav mog života: 3 situacije kad je bolje otići

Sve ljubavne veze mogu lako pući, pogotovo kada jedan partner ne ulaže dovoljno sebe u nju. Tako je i ovaj muškarac obratio se ženi koju je ostavio jer se nije dovoljno trudila:


Volio sam te dok moja ljubav prema tebi nije rekla: „Ne vrijedi“. Skinuo sam povez sa očiju, oslobodio srce od okova i shvatio: Ti nisi ljubav mog života. Ni jedan dan a ni jedan trenutak nisi to bila, uprkos mojoj očajnoj želji da sve ispravim i održim taj brak u životu.

Ti si mi pokazala da se ljubav ne može forsirati, i ako ne voliš nekoga sada velika je šansa da ga nećeš voljeti ni za dvadeset godina. Shvatio sam da "Ja zaslužujem više“, je izjava koja pokreće revolucije. To je čin hrabrosti i obnavljanja samopoštovanja i dostojanstva.



Vukao sam te za rukav i molio za zrno ljubavi, jer sam bio opčinjen sa tobom. Izvinjavao sam se čak i za tvoje greške samo kako bi održali sklad u vezi i kako ne bi došlo do raskida i veze. Znao sam da bi lako mogla da pogaziš našu vezu i odeš bez da se osvrneš nazad.

To je činilo da još više slinim za tobom a ti si uživala u tome, jer si znala da ne bih mogao zamisliti dan bez tebe. Imponovalo ti je što si se postavila iznad mene i što si mogla da komanduješ kako ti želiš. Ali eto, i budale kao što sam ja imaju svoju granicu. Skupimo hrabrosti, presječemo sve konce i kažemo - "Da boli, ali ti nisi ljubav mog života"



Bez obzira koliko nekoga volimo - sebe moramo poštovati i voljeti više. Ljubav prema sebi zahtjeva odlučnost.  Naučimo da sjajimo, zračimo vlastitom svjetlošću, samouvjerenim glasom i njegujemo hrabro i vrijedno srce kako bismo privukli ono što uistinu zaslužujemo.

Ne možete forsirati ljubav, ako treba da vučete partnera za rukav kako ga ne bi izgubili onda vam i ne treba. Uredu je dići ruke ako se nalazite u sledećim situacijama: 1.Ako partner izgubi interes za vas. 2. Ako stalno prijeti da će otići i da može naći nekog boljeg. 3. Ako ne želi da učini ništa da vam ugodi a stalno to traži od vas.

Pokreće Blogger.