Žene obično varaju kad se ohlade a muškarci iz drugih razloga - Stručnjaci objašnjavaju

Kakva je razlika između muške i ženske nevjere? Ne varaju svi iz istih razloga i iz istih namjera.


Između muške i ženske izdaje ne može se staviti znak jednakosti. Njih nepremostiva udaljenost razdvaja. Šta je izdaja? Nevjera, izdaja, obmana. U stvari, sam odnos se ne smatra preljubom. Izdajstvo je kada izdate osobu, govorite mu o svojim osjećajima, ljubavi, obećavate nešto, a istovremeno imate odnose sa drugim partnerom.

No ovdje se čini da je sve jasno, međutim misli i motivi muškaraca i žena istovremeno se razlikuju. Šta je ženska nevjera ?! Mogu reći jedno, kada žena voli, ne treba joj niko! Da, ona će se moliti za njega! Varanje se događa samo kada se žena emocionalno ohladila prema svom muškarcu, ne poštuje ga kao partnera i ne cijeni ništa.



Često je to emocionalna iscrpljenost kada žena želi osjetiti njenu važnost, seksualnost, shvatiti da je neko drugi voli, da postoji muškarac koji će je više cijeniti, poštovati i zadovoljiti je finansijski i emotivno. Činjenica da muškarci varaju može se objasniti činjenicom da se oni samo malo predaju svom instinktu.

Za muškarca izdaja nije kad dođe do fizičkog kontakta sa drugom osobom, već samo ako postoji povezana ljubav između srca dvoje ljudi. Muškarac koji je u vezi sa ženom ne dobiva dovoljno ljubavi, raznolikosti ili mu je samo dosadilo ili je možda nekoga novog vidio i to je sve, krenuo je u lov na "nove ljubavi".



Ne razmišlja dugo, nema potrebe za izgradnjom dvoraca u zraku i razmišlja o tome kako ćemo s njom živjeti nakon odnosa, odgajati djecu ili graditi kuću. Sve je puno jednostavnije. Žene razmišljaju, koliko je sladak i šarmantan, a muškarci češće razmišljaju u ovom trenutku "kakve sjajne grudi ima".

Pokreće Blogger.