Savjeti jedne majke: "Ne pristaj na muškarca koji ti neće dati ono što poželiš"

Draga moja kćeri, bez obzira koliko imaš godina i koliko rođendanskih svijeća gasiš želim da si srećna.


Želim biti sigurna da ćeš ove podsjetnike držati pri srcu kako bi se lako nosila sa svim sa čim te život suoči. Evo nekoliko lekcija koje želim da zadržiš u sebi dok živiš. 1.Ne postoji ništa sebično u ljubavi prema sebi. Nikad se ne stidi pružati sebi ljubav. Kad volite sebe, bićeš voljena i od strane drugih ljudi.

2. Uvijek se samo okruži ljudima koji te tjeraju da budeš bolja. Okruži se ljudima koji će te zapravo gurati naprijed i potaknuti da budeš bolja. Nikad nemoj biti okruženi gubitnicima koji će te samo srušiti. Budi s ljudima koji u tebi otkrivaju ono najbolje. I gledaj kako postaješ najbolja verzija sebe.



3. Nikad ne budi s muškarcem koji ne može dati onoliko koliko uzme. U životu ćeš htjeti pronaći ljubav. Ali ne moraš pristati na muškarca koji ti u vezi neće dati ono što poželiš. Imaš divno srce. Trebaš biti s muškarcem koji je jednako dobar kao ti.

4. Nemoj zanemariti potrebe svog tijela. Nikad ne zapostavljaj potrebe svog tijela. Pazi na to. Tvoj tijelo je hram. Jedi zdravu hranu. Vježbaj redovno. Istraži svijet. Ustani i pokreni se. Ne ubacuj ništa toksično u svoje tijelo. 5. Ponekad se stvari moraju pogoršati prije nego što postanu bolje.



Možda ćeš proći kroz neke grube stvari i imaćeš poteškoće sa svim iskušenjima u tvom životu. Ali to je u redu. Samo znaj da će se stvari na kraju popraviti iako se ne čini da hoće. Jednostavno moraš nastaviti hrabro. Nastavi gurati naprijed. Bićeš dobro.

6. Ne zaboravi da je u redu otići od situacija koje ne dodaju vrijednost tvom životu. Ako se ikada nađeš u nesretnoj situaciji u kojoj se osjećaš kao da više ne možeš rasti, udalji se od nje. Svaka situacija koja ne omogućava rast je situacija koju je najbolje izbjegavati. Ne boj se otići što dalje od toksičnih scenarija i ljudi.

7. Neću uvijek biti tu, ali ionako me ne trebaš. Ne trebaš me. Trebala sam ti samo u ranim dijelovima života. Ali sada si velika djevojka. Sad se možeš pobrinuti za sebe. Savršeno si sposobna voditi brigu o sebi. Ne moraš se više obraćati meni da bi riješila svoje probleme. Samo znaj da te volim i uvijek hoću.

Pokreće Blogger.