Priča muškarca koji je htio mjenjati ženu za bolju: "Ne znaš šta imaš dok ne izgubiš"

Čovjek ne zna šta ima dok to ne izgubi. Poučna priča muškarca koji je htio mjenjati svoju ženu.


Kada je noć počela da pada Ivan se vratio kući s posla, sjeo na kauč gledajući televizor i čitao novine. A žena je kuhala i mužu služila večeru, a ujedno je gunđala kako on ne radi ništa po kući, pa čak i zarađuje malo novca. Ivanu su smetali vječiti prigovori njegove žene.

Nikada se nije upuštao u rasprave sa njom, već bi radije začepio uši ili izašao iz prostorije. Kad su se vjenčali, bila je potpuno drugačija - lijepa, vesela, privržena. Jednom, kad je tražila da Ivan iznese smeće i gunđala mu kako ni to ne zna uraditi kako treba.



Vrativši se, muž se zaustavio na vratima i obratio se nebu: - Bože, kakav sam nesretan život razvio! Hoću li morati živjeti čitav svoj život s tako nezanimljivom ženom koja samo gunđa i prebacuje za sve živo? Ovo mora da je neka vrsta kazne!

I nebo kao da ga je čulo, ona je odlučila da ga napusti. U suzama je pokupila svoje stvari i otišla kod roditelja. Nakon nekog vremena našao je ženu koja mu se činila bolja u svemu i odlučio je da je oženi. Nakon nekog vremena i ona je počela gunđati i zanovjetati pa je shvatio da nije problem u bivšoj ženi već generalno u ženama.



Svaka naredna žena u njegovom životu bila je gora od prethodne. Kasnije je shvatio da je njegova prva žena bila zaista dobra, samo on nije želio nikada da je sasluša, zato mu je stalno sve prebacivala. Svaka sledeća bila je užasna. Kada je otišao da potraži svoju prvu ženu i zamoli za oprost ona je već bila udata za drugog, i kako su mu rekli, nikada nije bila rećnija i ljepše izgledala.

Pokreće Blogger.