"Nisu žene loše, nego ih muškarci ne znaju voljeti": 10 lekcija pametnog muškarca

Nemojte biti lijeni da proučite svoju ženu i potrudite se saznati šta joj prija. Mnogi muškarci sve žene strpaju u isti koš, lude i ifrustrirane... Nisu žene loše, one samo ne dobijaju potrebnu ljubav.


1. Voljeti ženu pravilno je, prije svega, brinuti se za njeno unutrašnje stanje, zdravlje i raspoloženje. Ako naljutite ženu svojim postupcima, zašto nju okrivljujete da je luda i isfrustrirana, pa vi ste taj koji ju je naljutio. Žena želi osjetiti muškarca koji je zaljubljen. Ponekad muškarac iskreno ne razumije šta ženi nedostaje.

2. Pravilno voljeti ženu znači voljeti je cijelu. Što više muškarac daje iskreno, bez da je pohlepan, ne računajući ni jedan dinar u glavi, to će ga više žena voljeti. 3.Zadatak muškarca, prije svega, jeste da pomogne ženi da se nosi sa svojim emocijama. Veoma je važno znati kako se ponašati kada žena izgubi kontrolu nad svojim osjećajima.



Prvo morate znati slabosti i ranjivosti svoje supruge, ne zato da bi joj nanijeli veću bol, već da biste se brinuli o njoj. 4. Muškarac bi se takođe trebao uključiti u svoj duhovni razvoj i riješiti svoje duboke probleme sa ženom. Ako muškarac nije riješio svoje probleme sa majkom tada se odnosi sa ženom neće razvijati na najbolji način.

5. Ne dozvolite ženi da osjeti da je odbačena.  Za žene je najgore kada je, u naletu svojih emocija, odbačena i zanemarena, važno je da vas vidi i osjeti kako je slušate, suosjećate se i razumijete. Pusti je da razgovara. 6. Ako osjećate da žena počinje da ispunjava gotovo sav vaš prostor ili joj se pritisak i kontrola sve više povećavaju, pokušajte razumjeti razlog svog ponašanja.



Najvjerovatnije joj ne pridajete pažnju koju želi, Zato joj pomozite da se nosi i savlada svoje strahove. 7. Ispravno voljeti nije pretvarati ženu u izvor zadovoljstva, ne mislite da žena ima samo jedan zadatak da bude supruga i majka. 8. Pravilno voljeti ženu, prije svega, ne dopuštate da vas vaše emocije preuzmu.

9. Voljeti pravilno znači biti konstantan, uprkos svađama, skandalima, ogorčenjima - da ne prestajete raditi ono što trebate, nastavite brinuti o svojoj porodici, plaćati račune i raditi neki svoj posao. 10. Pravilno voljeti ženu znači biti sposoban biti zahvalan za sve. Za činjenicu da je ona s vama, da je za vas rodila djecu, održava red u kući, stvara ugodu, kuha,…

Pokreće Blogger.