I muškarci su izbirljivi:10 stvari koje idealna žena ne bi uradila, po mišljenju mnogih

Da bi se mogla dobro predstaviti, svaka samouvjerena žena trebala bi jasno znati šta treba ostaviti i šta treba izbrisati iz svog života. Ispod su situacije koje prava žena nikad neće činiti:


1. Upoređujete sebe s drugima. Prava dama je zadovoljna sobom. Ako ugleda još jednu divnu djevojku, tada joj neće zavidjeti, jer prava dama razumije da nema smisla takmičiti se ni sa kim. Nikad se neće uspoređivati ​​s onima koji su pametniji, talentovaniji ili ljepši. Samopouzdana djevojka uvijek zna da je u najboljem redu biti drugačiji.

2. Traži sreću izvana. Sreća samouvjerene djevojke nikada neće ovisiti o drugim ljudima. Shvaća da se treba boriti za sreću. Bez obzira na prepreke koje joj stoje na putu da postigne svoje ciljeve, ona će uvijek pokušati sama da savlada sve poteškoće. Sreća je u nama, a ne u našem okruženju.



3. Ne razgovarate. Prava dama ne mora stalno biti u centru pažnje. Lako se može odmaknuti i pružiti još jednu takvu priliku. 4. Slijedi modu. Uvjerene djevojke nikada neće pratiti ništa, a kamoli nametnute trendove. Samo što stvarno vole, mogu nositi s užitkom. A ako ne, onda će se osjećati ugodno u odjeći od prošle sezone.

5. Krivite druge. Dame znaju da nikada ne biste trebali kriviti drugu osobu za svoje greške. Odgovorni su za svoje postupke. Takve se djevojke nikad ne plaše priznati svoju krivicu, suočavaju se s problemom i izvinjavaju se onima koje su se uvrijedile. 6. Brinete se zbog svog izgleda. Uvjerena djevojka nikada se neće pogledati u ogledalo sa samo jednom svrhom, pronaći gomilu mana u sebi.



Postoje dani kada apsolutno ništa ne ide od ruke, ali ona savršeno razumije da su to samo privremene poteškoće i prihvata činjenicu da će joj jednom lijepo lice postati naborano i ne tako svježe kao prije. Stoga će samouvjerena djevojka potrošiti više vremena za poboljšanje svog unutrašnjeg svijeta, ali ne i svog izgleda.

7. Zavidne su: Prava djevojka nikada neće biti ljubomorna na uspjeh drugih ljudi. Iskreno će se radovati postignućima, talentima i sposobnostima drugih. 8. Ne uzimaju ništa k srcu. Vrlo je teško uvrediti je. Ne obraća pažnju na svaku izrečenu primjedbu, automatski prihvaća najgore i ne pušta da zle riječi i ozlojeđenost prođu kroz njihova usta.

 9. Tračanje. Djevojka s povjerenjem nikada neće tračati o drugima, zbog čega je dovoljno pametna da govori o drugim temama. Teme razgovora su joj uvijek zanimljive i izazivaju razmišljanje. Ne treba govoriti loše stvari o ljudima kako bi povećala svoje samopoštovanje. 10.  Ne traži odobrenje od svojih vršnjaka i radi samo ono što smatra prikladnim.

Pokreće Blogger.