Veliki savjeti čuvene Maje Anđelou: "Pokušaj biti duga u nečijem oblaku"

Jedna od žena koja se trudila, a i uspjela u tome, da promjeni svijet bila je baš Maja Anđelou.


Životna priča cenjene američke pesnikinje, književnice i aktivistkinje pravi je dokaz da uz mnogo hrabrosti i vere u bolje sutra možemo pobediti čak i najvece životne nedaće. Rođena je 4. aprila 1928. godine u Sent Luisu pod imenom Margarit Eni Džonson.

Detinjstvo Maje Anđelou, kako ju je prozvao njen stariji brat Bejli, obeležile su brojne traume. Dela ove velike žene koja je preminula 2014. godine u 87. godini života pravi su izvor mudrosti koje mnogima pomažu na životnom putu. U nastavku pročitajte samo mali deo njenih misli koje će i vama možda pomoći da vratite svoju veru u bolje sutra.



1. Ako nisam dobra sama prema sebi, kako mogu očekivati da će drugi biti dobri prema meni? 2. Ne verujem nikome ko se ne smeje. 3. Pokušaj biti duga u nečijem oblaku. 4. Ljubav ne poznaje barijere. Ona preskače prepreke i ograde, prolazi kroz zidove kako bi stigla na svoje odredište puna nade.

5. Ako u sebi imaš samo jedan osmeh, daj ga ljudima koje voliš. Nemoj biti naduren kod kuce, a onda izaći na ulicu i smejati se potpunim strancima. 6. Mržnja je uzrokovala mnoge probleme u svetu, ali još uvek nijedan nije rešila. 7. Imaj dovoljno hrabrosti da još jednom veruješ u ljubav.



8. U svima nama živi čežnja za domom, sigurnim mestom na koje možemo doći onakvi kakvi jesmo i na kojem nas neće preispitivati. 9. Onaj ko tebe vidi kao opciju nikada ti ne treba biti prioritet. 10. Ako ti se nešto ne sviđa, promeni to. Ako to nije moguće, onda promeni svoj stav prema tome.7

Pokreće Blogger.