Psihološki vodič kako oduševiti nekog ko vam se sviđa: Bitno je kako se izražavate

Ako želite nekoga zadiviti najbitniji su neverbalni znaci, gestikulacija i mimika koju pravite. 


Kako psiholozi kažu, prvi utisak je najvažniji, piše Bright Side. Ono što najviše iznenađuje jeste to da to ima veoma malo veze sa tim koliko ste, zapravo, dobra osoba. Nasmejte se sa malo zakašnjenja: Svi znamo da je osmeh veoma važan za dobru komunikaciju.

Naravno, nije stvar u onom veštačkom osmehu koji samo pokazuje ljubaznost. Kako biste ostavili što bolji utisak, najpre pogledajte sagovornika u lice, sačekajte oko dve sekunde i tada se nasmešite. Ova pauza će vaš osmeh učiniti iskrenijim. Ne održavajte kontakt očima predugo:Prema istraživanjima, kada jedan muškarac gleda drugog muškarca u oči predugo, to može biti protumačeno kao agresija. Umesto toga, postepeno produžavajte vreme vizuelnog kontakta od trenutka kada se upoznate sa nekim. Pravilo 60/40 će savršeno funkcionisati u ovom slučaju – uspostavljajte kontakt očima, otprilike, 60 odsto vremena.

Isto važi i za relaciju muškarac-žena. Budite svesni svog držanja: Pogledajte sportske šampione ili političare i nikada ih nećete videti spuštenih ramena ili oborenih pogleda. Oni uvek stoje uspravno i sa osmehom. Tako pokazuju svoje samopouzdanje i čine da ostave dobar utisak na druge ljude.Stručnjaci savetuju da bi i vi trebalo da radite isto ako želite da ostavite dobar utisak. Pokažite interesovanje: Kada upoznaju novu osobu, svi razmišljaju o dve stvari: “Da li mi se dopada?” i “Da li se ja dopadam njoj?”. Zato, da biste ostavili dobar utisak, treba da pokažete interesovanje za tu drugu osobu ili ćete delovati arogantno.

Najbolji način da to uradite je da koristite neverbalne znake, poput osmeha, budite okrenuti prema toj osobi celim svojim telom itd. Obraćajte pažnju i sklonite sve prepreke između vas dvoje: torbe, naočare, pa i ruke, koje takođe ne bi trebalo da budu previše blizu druge osobe.

 Rešite se gestikulacija kojim odajete nervozu: Ne postoji nijedan poseban neverbalni znak koji signalizira to da lažete. Međutim, postoji dosta članaka koji govore o tome da isprepletani prsti na rukama pokazuju da neko nešto skriva.

Mnogi ljudi se oslanjaju na ove predrasude i zato bi trebalo da vodite računa i izbegavate da dodirujete vrat, lice, uši ili svoju kosu, što se, takođe, tumači kao da nešto krijete ili ”mutite” i da ste nervozni.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.