Poznati psiholog savjetuje kako prebroditi ljubavnu krizu: "Gradite ljubav na razumjevanju"

U svakoj vezi postoje prepreke koje poljuljaju ljubav, neki ljudi uspiju ih preći ali neki ipak ne.


Psiholog, dr Bil Klouk, pomogao je mnogim parovima da prođu kroz najteže periode u svojoj vezi. On nudi nekoliko jednostavnih saveta kako da izgradite snažnu, srećnu vezu: Evo kako svaki par može da prevaziđe oluje u emotivnom odnosu:

1. Podsećajte se ljubavi koju negujete jedno prema drugom, čak i u najmračnijim vremenima i u bilo kojoj situaciji. 2. Na prvo mesto da postavite svoj odnos, a ne želju da budete u pravu, a pre svega mislite na harmoniju i sklad u braku ili vezi.3. Zadržite smirenost, uprkos činjenici da sve u vama traži osvetu, i vratite se za pregovarački sto sa saosećanjem i željom da pronađete kompromis. 4. Svoju vezu učinite glavnim prioritetom i stavite je na prvo mesto u svom dnevnom rasporedu.

5. Koristite empatiju kao svemoćni mač da biste se pobedili bol. 6. Uprkos želji da odete, možete poslušati partnera i nastaviti razgovor sa razumevanjem i ljubaznošću. 7. Na kritike odgovoriti sa razumevanjem, bez pribegavanja nepoštovanju i gnevu.8. Osvestite da su sukobi neizbežni i da treba zaraditi poverenje, ali nastavite da budete pouzdan i drag partner. 9. Razumite da se ljubav ne daje, već se rađa iz vaše ljubavi prema drugoj osobi. 10. Neka partner bude osoba koja vas inspiriše i raduje. Gradite svoj odnos na ljubavi, ljubaznosti i razumevanju.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.