Najljepše riječi poznatog pisca: "Postoji pukotina u svemu, tako svjetlost ulazi"

Leonard Cohen je bio od jedan najuvaženijih kantautora i pjesnika našeg doba koji je obožavao žene.


Bio je gospodin, mudrac na svjetskoj glazbenoj sceni, istinski pjesnik i ljubimac žena. Svojim je ljubavima posvećivao stihove, volio ih, pokušavao razumjeti. Za Cohena žene su bile uzvišena bića, iz njegova pera nastale su neke od najljepših pjesama njima posvećene.

Svaka je na kraju o njemu imala samo lijepe riječi. Zbogom, stara prijateljice. Vidimo se na kraju puta’, riječi su koje je 81-godišnji Cohen uputio svojoj vječnoj ljubavi. “Žena svoje tijelo promatra s teškoćom, kao kakvog nepouzdanog saveznika u bitci za ljubav.”“Djelujte kao osoba kakva bi željeli biti i uskoro ćete takvi i postati.“ “Ja se ne smatram pesimistom. O pesimistu razmišljam kao o nekome tko čeka kišu. Ja se osjećam kao da sam mokar do kože.” „Pesimisti su ljudi koji nose kišobran i kada nema traga oblacima.“

“Neka suci potajno očajavaju zbog pravde: njihove odluke će biti intenzivnije. Neka generali potajno očajavaju zbog trijumfa; ubijanje će biti oklevetano. Neka svećenici potajno očajavaju zbog vjere; njihovo suosjećanje će biti istinito.” “Poezija je samo dokaz života.Ako je vaš život dobro gorio, poezija je samo pepeo.” “Nijedna žena nije toliko lijepa da ne bi željela da joj se o ljepoti govori u stihovima.” “Pojam kliničke depresije danas se previše pojavljuje u razgovorima. Čovjek bi mogao pomisliti da se dogodila katastrofa u predjelima psihe.”

“Postoji pukotina u svemu, na taj način svjetlo ulazi.” „Svim narodima zemlja je dana uvjetno. Uvidjeli to ili ne, postoji pogodba iznad ustava, iznad zajamčene suverenosti, iznad najvećih snova nacije o samoostvarenju.“

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.