Istraživanja pokazuju: Žene koje izlaze sa mlađim muškarcima su obično srećnije

Biti u vezi sa starijim muškarcem ima svoje prednosti, ali isto tako i sa mlađim muškarcem.


Većina žena se udaje za muškarce koji su godinu do tri godine stariji od njih vjerujući kako je to ipak idealna razlika u godinama. No prema stručnjacima za ljubavne odonose, žene koje izlaze s muškarcima koji su znatno mlađi od njih obično su sretnije i zadovoljnije.

Kako bi saznali što više o heteroseksualnim vezama dr. Lehmiller anketirao je 200 žena različitih profila. U toj skupini bilo je žena koje su izlazile s muškarcima koji su stariji od njih, mlađi od njih ili su bili iste životne dobi i po tome su utvrđeni razne zanimljivosti.



Istraživanjem je utvrđeno kako su najsretnije žene bile one čiji su muškarci oko deset godina mlađi od njih ili u približnom rangu. Također su bile više posvećene svojoj vezi nego žene koje su u vezama sa starijim partnerom ili partnerom istih godina.

Istraživači su kazali kako je ovo vjerovatno povezano sa ženskom dominacijom u vezi. Istraživanje je pokazalo i kako su muškarci bili sretniji u vezi sa starijim ženama što u principu znači da su u vezama gdje su žene starije sretnija oba partnera.



Stručnjaci su dodali da ovakvi parovi imaju bolju komapatibilnost, zreliji su i često su bolji roditelji. Zrelija žena je sposobna mladog muškarca bolje da pripremi za ozbiljniju budućnost.



Pokreće Blogger.