Da se ne kajete u starosti: 40 stvari koje bi trebala uraditi svaka žena prije 40-te

Postoje li neke stvari koje bi svaka žena „trebala" doživjeti do 40. godine? Naravno, ovo je izuzetno subjektivan prijedlog. Međutim, mi ponekad kažemo da ta prekretnica donosi, u najmanju ruku, zajednički niz iskustava koje žene dijele u četrdesetim godinama.


Ovdje ćemo pogledati 40 stvari koje bi svaka žena „trebala" ili ih je možda iskusila nakon četiri decenije života na ovom svijetu. Bez daljeg odlaganja, evo stvari koje bi svaka žena „trebala“ imati, odnosno iskusiti do svoje 40. 1. Jedan toliko emocionalno moćan poljubac da vas stalno podsjeća na riječ "strast".

2. Ljubavnika koji bi znao kako, kada i gdje vas "dodirnuti" tako da ste stalno u iščekivanju. 3. Znanje o medicinskoj istoriji vaše porodice(tj. Zdravstvene genetike) koje vam omogućava da preduzmete odgovarajuće korake za očuvanje vašeg zdravlja. 4. Znanje kako se suprotstaviti nekom bliskom vama bez gubitka samokontrole.



5. Malo dijete, a ne vaše, koje je od vas tražilo podršku, saosjećanje ili savjet. 6. Mjesto koje možete nazvati „sopstvenim" - ono koje vam omogućava tišinu. 7. Poznavanje kuvanja bar jednog relativno složenog jela . 8. Imati bar jednog dobrog prijatelja koji vas nasmijava.

9. I bar jedanog prijatelja koji vas ne osuđuje 10. Nešto preskupo što ste kupili, ne iz impulsa, već zato što ste to zaslužili. 11. Da vam je san ili vizija toliko izvanredna da vas je zapravo uplašila. 12. Dosadašnje iskustvo toliko nadahnjujuće da ćete ga rado prepričavati u svojim kasnim godinama.



13. Shvatanje da je starost neizbježna i da je morate finansirati. 14. Emotivni ožiljak, iako duboko usađen bolom, ojačao je vaš lik. 15. Odeća tako lijepa da biste je u bilo kojem trenutku bezrezervno nosili pred bilo kim. 16. Rutinska aktivnost koju obavljate za vas i samo za vas.

17. Znajući da su vaši rpditelji, iako i griješili, činili za vas samo najbolje što su mogli. 18. Uspomene zbog kojih žudite; one koje vam pomažu da cijenite one koji vas čine veselim. 19. Dnevnik ili svojih najdubljih misli i osjećaja. 20. Prijatelja kojeg možete u bilo kojem trenutku nazvati da vam pomogne.

21. Nešto - komad nakita, tetovaža, poklon, bilo šta - što stvara snažan osjećaj sentimentalnosti. 22. Znanje o tome šta hoćete i nećete u svakoj vezi. 23. Dobro čuvanu tajnu koja odmah izaziva osmijeh. 24. Stariju žeu u vašem životu koja posjeduje karakteristike koje želite oponašati. 25. Osjećaj duhovnosti (ne religioznost) koja njeguje i podučava.

26. Pjesma ili melodija koja vas definiše. 27. Ili čini da želite pjevati iz sveg glasa. 28. Popis obaveza koji se može ili ne mora u potpunosti provjeriti - i to je u redu. 29. Viša svrha koja vam omogućuje da se izvučete iz kreveta čak i u najtežim danima. 30. Shvatanje ko ste ka žena - i potencijalne implikacije ovog znanja.

31. Izvršio nešto što vam nitko nikada ne može oduzeti, bez obzira na okolnost. 32. Fotografski album, velik ili mali, u kojem zauvijek imate uspomene. 33. Nekoga toliko duboko voljenog, a izgubljenog, da će zauvijek ostaviti prazninu u vašoj duši i rupu u vašem srcu.

34. Imati sposobnost reći „NE“ bez ikakvog daljnjeg objašnjenja. 35. Prihvatiti osobu koju vidite u ogledalu, njene nesavršenosti i sve ostalo . 36. Bilo koji hobi ili zanimanje (da, računa se TV program) u kojima se možete izgubiti satima...

37. Nekoiko sijedih dlaka, ili dio vašeg tijela koji nikad neće biti savršen. 38. Partnera koji se, čak i ako se stvari nisu baš najbolje odvijale, nosio s vašim manama. 39. Malo novca za „Crne dane“. 40. Shvatanje da 40 godina nije starost, i da još mnogo toga možete uraditi, mlada damo.

Pokreće Blogger.