Zašto krivite majku za sve - Niste hodali u njenim cipelama

Majke su krive za sve, što je dijete tužno, što je ljuto... što nije izraslo u dobrog čovjeka već u budalu... Ne, majke nisu krive za to... I vrijeme je da se zapitaju pojedinci šta pričaju.


Ti što ne biraš reči i što kriviš majku za sve.. I ti što prevrćeš očima koju ona izgovori.. Posebno ti koji joj bez pardona svaki put kažes kako se ugojila i kako bi mogla malo da se sredi. Ipak je već dosta prošlo od porođaja. A ako se previše sredi ili se brzo stesala, kažeš joj da bi mogla malo više da se posveti detetu umesto da, zaboga, misli na sebe.

I svi vi koji mislite da ste bolji ili biste bolje.. a niste nikada hodali u njenim cipelama. Možda ne zna da kuva, mozda joj svaki put izgori kora za tortu u rerni, a možda je odlučila da bar za detetov rođendan ceo dan provede sa njim.



Možda joj je dete prerano krenulo u vrtić jer mora da radi i bori se za opstanak. A možda uveče, kad ti ne vidiš, peva najlepše uspavanke, grli svoje dete i voli ga beskrajno i ako nije najbolja mama na svetu, po tvojoj slobodnoj proceni. Nosila je u svom telu jedan nov život i donela ga je na ovaj svet i tu nije kraj. Baš od nje zavisi u sta će njeno čedo izrasti.

I baš od njenog samopouzdanja zavisi kakav će biti roditelj. Zašto je onda ubijaš u pojam? Ako želis dobro detetu, učini dobro majci! Učini da bude ponosna i da veruje u sebe jer će to preneti i na dete. Pomozi joj! Lako je…. Kad je sretneš reci joj da je lepa i da zrači.



Reci joj da joj roditeljstvo baš ide od ruke.. Pohvali je kako je divna majka. Reci joj to svakoga dana. I videćeš kako će da zablista. Jer ona samo to i želi, da bude dobra majka, baš takva kakva i jeste. Tada će zagrliti svoje dete, biće ponosna i želeće da bude još bolja.

A uz nju takvu, zadovoljnu, srećnu i ponosnu i njeno dete će biti bolje. Ne secite krila majci… tako ubijate ceo svet. Dajte joj krila neka poleti i stvori neke nove ljude, mnogo bolje od svih nas.

Pokreće Blogger.