U kojim godinama su muškarci možda najskloniji prevarama - Istraživanja pokazuju

Istraživanja su se zabavila anketiranjem muškaraca koji su bili skloni prevarama dok su bili u braku.


Iako bismo pomislili da se nestašni momci lakše upuštaju u preljube, istina je zapravo drugačija. Najnovija studija dejting aplikacije "Ešli Medison" (Ashley Madison) pokazala je da mlađi muškarci manje varaju, u odnosu na starije.

Nikolas Volfindžer, profesor sociologije na Univerzitetu Juta, analizirao je podatke američkog Instituta za porodične studije, kada je postavio sledeće pitanje: "Da li ste ikada imali seks sa nekom drugom osobom dok ste bili u braku?" - Većina bračnih partnera u Americi je verna monogamiji.



Ali je značajno istaći razlike koje se odnose na starosne grupe. Podaci sugerišu da se preljubama uglavnom okreću ljudi u pedesetim i šezdesetim godinama - ističe Nikolas. Dodatna analiza podataka dobijenih iz istraživanja "General Social Survey“ otkriva da je većina preljubnika bila u braku duže od 20 godina.

Jedan od učesnika studije koji je otkrio da je prevario svoju suprugu imao je više od 70 godina. Zašto muškarci varaju? - Da li muškarci stariji od 55 godina imaju afere zato što su u srednjem životnom dobu i u braku su u proseku od 20 do 30 godina, ili zato što su došli u godine kada imaju veću želju za ljubavnim istraživanjem?



I jedno i drugo mogu biti razlozi - ističe poznati američki sociolog. Kada ste u u bračnom odnosu 30 godina vrlo lako se može desiti da se izgubi strast, prosto rečeno zasitite se partnera sa kojim ste proveli toliko vremena. Volfindžer napominje da se "rešenje može kriti u sredstvima za potenciju i drugim lekovima za erektilnu disfunkciju, koji su na tržište došli pre 20 godina.“

Pokreće Blogger.