Iz ugla jednog muškarca: "Jednostavno je, muškarac koji voli ne vara"

Lako je nama ženama da komentarišemo muškarce, ali hajde da čujemo i njihovu stranu priče.


Poznati pisac knjige „Njegova strana priče: Tebi“ Dean Pelić odgovorio nam je na nekoliko pitanja vezanih za ljubav, zašto je dobro biti solo i otkrio nam kada izlazi nova knjiga, ali se osvrnuo i na životne lekcije koje će obraditi u novoj knjizi koja izlazi krajem godine.

Pišem oduvijek, od svojih tinejdžerskih dana. Jedino što je kolumnom, a kasnije i knjigom, to sve dobilo nekakav važniji, odnosno širi značaj. Moja prva knjiga skup je kolumni koje sam pisao djevojci u koju sam bio zaljubljen. Pisao sam kao da to nitko neće čitati.



Znači, sve što mi je bilo u glavi išlo je na papir. Upravo to opravdava i velik uspjeh knjige jer je, kako kaže, priča iskrena, nekalkulirana i onakva kakva treba biti. Kako je knjigu je posvetio djevojci u koju je bio zaljubljen, druga će se baviti ljubavi prema samome sebi.

Pitali smo ga, koji bi savjet dao djevojkama i ženama koje su nisu u vezi, a to jako žele biti. Je li dobro ponekad biti sam, odgovorio bih da je to mnogo važnije nego biti s nekim, ali i nužno. Od druge osobe možeš toliko toga naučiti, ali nikada onoliko koliko od samoga sebe.



Prijeko potrebno je biti sam sam sobom, upoznati se, znati što želiš i što ne želiš te na kraju zavoljeti ono što jesi. Ako sam sebe ne voliš, reci mi što će drugu osobu nagnati da zavoli tebe?! Na pitanje koja je najvažnija ljubavna lekcija koju je naučio, odgovorio je da se sama ljubav ne smije forsirati jer ako se ne dogodi sama od sebe, onda nam nije ni potrebna.

Takvu ljubav ne trebaš jer ju i ne zaslužuješ. Ti zaslužuješ bolje, a ne maltretiranje, forsiranje, zavlačenje i slično. To nije ljubav. Ljubav je lagana i jednostavna. Na momente komplicirana, ali samo zato što smo mi za to krivi.

Kada smo već kod pogrešnih stvari, zanimalo nas je zašto žene biraju zločeste frajere. Iskreno je priznao da se i on to pita, no zaključio je da je to iz jednakog razloga zbog kojeg muškarci vole takve žene. Zanimljive su, s njima nikad nije dosadno, uvijek je neka priča, avantura, razlog za zezanciju u igri, no ipak svemu jednom dođe kraj.

Zadovoljna.hr

Pokreće Blogger.