Priča udate žene: "Kako je ljubavnica mog muža postala moja najbolja prijateljica"

Kada čujete izraz "ljubavnica" vjerovatno ne pomislite ništa lijepo, ali neki ljudi drugačije misle.


Ona se zove Elizabeta i fancy riječ za nju je metamour, no meni je draže zvati ju 'žena sestra' ili 'djevojka mog supruga'. Moj suprug i Elizabeta počeli su vezu prije nekih godinu dana, a ona je u međuvremenu postala moja najbolja prijateljica. Nikada nisam bila monogamna osoba i većina mojih veza u životu su bile otvorenog tipa.

Kada sam upoznala svog sadašnjeg supruga, on je razumio moju odbojnost prema monogamnim odnosima, kaže na početku svoje ispovijesti za HuffPost Katie Tastrom. Vjenčali smo se šest mjeseci nakon prvog upoznavanja. Glavni razlog našeg stupanja u brak bio je taj što nam je kao bračnom paru laše bilo ostvariti pravo na zdravstveno osiguranje.



U početku smo bili monogamni On je samohrani otac troje djece i sada sigurno mislite da sam luda što sam se upusila u brakl s nekim takvim, no zapravo jako dobro funkcioniramo i sigurna sam da ćemo biti skupa jako dugo vremena. U počecima našeg braka trebalo mi je vremena da se priviknm na činenicu da sam neplanirano postala roditelj i to troje djece, no snašla sam se.

Počeli smo graditi našu veselu obitelj i temelje kvalitetnog odnosa pa smo se dogovorili da barem u početku budemo monogamni. Moj suprug Elizabetu je upoznao prije godinu dana na Tinderu. Bilo mi je drago zbog njjega, drago što si je našao nekoga s kim se može povezati.



Teško je razumijeti dinamiku naše veze ako nas ne poznajete, no moj suprug i ja smo dvije jako različite osobe. On je divna dušica koja voli paziti i maziti druge te mu nije teško svakog mi dana pokazivati ljubav na sto načina. Da budem iskena, ja sam sebična drolja koja voli da ju svi ostave ne miru s vremena na vrijeme.

Dobro funkcioniramo. S vremenom sam upoznala Elizabetu i svidjela mi se, baš kao što je moj suprug i mislio. Moj muž ima dobar ukus. Elizabeta mi je u mnogo stvari slična. Obje smo pametne žene koje volimo glasno izražavati svoje stavove o svijetu. Obje volimo poliamoriju što nas čini otvorenima i direktnima u komunikaciji.

Zahvaljujući tome, možemo jedna drugoj reći: 'Čuj, dragi mi ide na živce i htjela bih ti ga malo poslati' ili 'Osjećam se usamljeno i zapostavljeno pa bih voljela provesti neko vrijeme s njim'... Što niti jedna niti druga ne osjećamo kao napad, već kao iskrenost. Elizabeta je tako postala dio naše obitelji i smatram ju nekom vrstom sestre. I ona je poput nas - queer osoba s invaliditetom pa nas potpuno shvaća i prihvaća kao obitelj.

Pokreće Blogger.