Priča moderne mame: "Bogastvo je biti zrela žena koju ne nerviraju stare gluposti"

Na jednom popularnom sajtu, majka troje djece Kira Gilbertson je podjelila svoju priču i šta je naučila.


Životno iskustvo ju je dovelo do toga da je jednostavno više nije briga za nekoliko stvari. NIJE ME BRIGA ZA TOKSIČNA PRIJATELJSTVA: Dok je odrastala Kira je žudila za tim da ima bliske prijatelje. To se negativno odrazilo u njenom kasnijem životu jer kada bi i uspostavila bliske odnose za nju je bila nemoguća misija da ih raskine. "Glupo je da trošite vrijeme i energiju na osobe koje vas iscrpljuju.

NIJE ME BRIGA ZA USPOSTAVLJANJE NOVIH ODNOSA: Danas, kad sam već odrasla osoba shvatila sam da se kod prijateljstva radi o kvalitetu, a ne kvantitetu. Sada imam veoma malo bliskih prijatelja. Na ruke mogu nabrojati ljude sa kojima sam u stalnom kontaktu. Tražila sam osobe koje zaslužuju ne samo moje prijateljstvo, već i moj trud”, objasnila je Kira.



NIJE ME BRIGA ZA TO DA ZANEMARUJEM SVOJE ZDRAVLJE: Rečenica “Ja sam sad mama i nemam vremena za to” je za Kiru bila mantra kad god bi joj neko spomenuo zdravu ishranu i fitnes. Umor i težina su došli do te mjere da više nije prepoznavala svoje tijelo i nije htjela priznati da je to njena realnost.

“Ni u jednom trenutku nisam osjećala pritisak da moram zbog nekoga da promijenim bilo koji dio sebe. Ja se mijenjam zbog same sebe. Radim na tome da ponovo budem sigurna u svoje tijelo zato što to hoću. Želim da budem zdrava i seksi”, izjavila je Kira. NIJE ME BRIGA ZA TIM DA DOBIJEM PRIZNANJE: Kira je uvijek željela da sve bude u redu, da bude najbolja i da ljudi to primjete.



“Imala sam osjećaj da su moj trud i žrtvovanje za posao bili uzaludni. Bilo mi je teško da se dodatno potrudim ili da pozitivno razmišljam o profesiji koju sam izabrala. Onda me je prestalo biti briga za tim. Ja u svojoj karijeri nisam zbog priznanja. Ja radim zato što volim svoj posao i ljude kojima svojim radom pomažem. Zaista je oslobađajuće raditi iz čistog užitka i satisfakcije”, objasnila je Kira.

Pokreće Blogger.