Nikola Tesla: "Ako čovjek postigne sve što želi a izgubi zdravlje - izgubio je sve"

Uvjerenja Nikole Tesle su bila jako specifična i on je vidio svijet na potpuno drugačiji način od ostalih.


Neki će reći: „Zdravlje možda i nije sve, no sve ostalo bez zdravlja ne vrijedi ništa!“ Ako čovjek stekne sve što želi, a izgubi zdravlje, postignuto mu malo znači. Ovo su neka od njegovih shvatanja. U tom smislu postoji 5 elemenata koji su prozvani „pozitivnim vrijednostima preživljavanja“: Pravilna prehrana i adekvatan unos tekućine u organizam.

Tesla je jeo određene namirnice koje su mu organizam održavale u balansu. Redovito je pio više od litre toplog domaćeg mlijeka dnevno. Svakodnevna fizička aktivnost i pravilno disanje kojima se pospješuje dovođenje kisika do tkiva. Nikola Tesla se puno kretao i svakoga dana pješačio do 13 milja, govoreći kako je šetnja najljekovitija za ljudski organizam i zdravlje.Dovoljno sna, odmora i relaksacije. Tesla je spavao i odmarao se na regenerirajući način koji nije odgovarao drugima jer nisu imali konstituciju poput njegove. „Kada ja spavam, spavam umjetnički. Spavati dobro, umjetnički, je umjetnost kao i duboko udisanje zraka koje se mora naučiti.

To je jedna od tajni Istoka i ja mislim da sam tu tajnu otkrio. Poslije takvog sna, bez obzira koliko kratak bio, moram raditi tjelesne vježbe da bi uravnotežio novostečenu životnu snagu.“ On se relaksirao i u društvu umjetnika. Uživao je u glazbi, kinu, recitirajući i slušajući narodne epske pjesme rodnog zavičaja.Ipak najviše njegovo srce i duša uživali su u druženju, hranjenju i liječenju njegovih pernatih prijatelja golubova, o kojima se voljko brine do kraja života. Pozitivni mentalni stav (koji ovisi od vjerovanja i misli koje imamo svakog trenutka). Tesla je bio optimist i dobročinitelj planeta u svakoj sekundi svog budnog stanja i sna.

Njegovo srce kucaše za njega. Pravilne funkcije živčanog sustava. Ovo posebno uključuje zdravu kralježnicu i središnji živčani sustav, iz kojega se granaju najveće krvne žile, periferni živčani sustav, kapilarni sustav, plus centar autonomnog živčanog sustava, koji kontrolira rad naših unutarnjih organa.

Nikola je imao ravnu kičmu poput strijele dok je bio mlad i u starijim godinama života i shodno tome briljantnu moždanu elokventnost i lucidnost. Svoj organizam je pravilno koristio, regenerirao ga je i nivelirao visokofrekventnim strujama i svojim aparatima na bazi tih struja. Proučavao je živčani sustav i biomehaniku ljudskog tijela, uspješno ih projektirajući u teleautomatici, iz koje će proizaći robotika, posebice medicinska.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.