Kako da veš miriše dugo - Klasične greške koje mnoge žene čine pri pranju

Pranje rublja nije nikakva znanost ali ipak postoje sitnice koje mnogi čine i ne dobijaju dobre rezultate.


Čini se da nema ništa lakše od pranja rublja u mašini. Međutim, čak i ovaj trivijalni posao ima puno više ''zamki'' nego što ste mogli zamisliti. Pretjerano visoka temperatura vode: Odjeća će duže zadržati svoj oblik i boju i istrošiti se sporije ako je perete na nižim temperaturama.

Osim toga, topla ili hladna voda može se nositi s prljavštinom jednako kao i vruća imate dobru perilicu i deterdžent. Samo stvari kao što su posteljina ili ručnici mogu se prati na 90 ° C za dezinfekciju. Sve ostalo može prati na nižim temperaturama.



Previše deterdženta ili omekšivača: Višak deterdženta može začepiti posudu za deterdžent i uzrokovati neugodan miris, a previše omekšivača čini da se odjeća teže ispire. Pažljivo pročitajte doze navedene na pakiranju i ne zaboravite koristiti mjernu posudu.

Ako su vaše stvari jako prljave, koristite način pranja ili pokrenite 2 ciklusa. Koristite omekšivač za svu odjeću: Osim što tkanina postaje baršunasta, omekšivač olakšava glačanje. Međutim, tijekom vremena se smanjuje i apsorpcija tkanine, tako da je bolje da ga ne koristite za pranje ručnika, sportske odjeće ili drugih predmeta od mikrovlakana, elastana ili spandexa.



Prekomjerno pranje trapera: Proizvođači trapera imaju radikalno mišljenje o ovoj tački: oni savjetuju da odustanete od mašinskog pranja kako bi sačuvali boju duže. Ako niste spremni slijediti ovu preporuku, optimalan interval između 2 pranja je razdoblje od 2 do 6 mjeseci, ovisno o tome koliko često nose traperice i na pojedinačne karakteristike vašeg tijela.

Pogrešno sušenje: Nepravilno sušenje utječe na vašu odjeć nepovoljno kao i neispravno pranje. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da izbjegnete pogreške: -Nemojte previše rabiti automatsko sušenje: to čini vaše stvari istrošenima i brže gube boju.

Nemojte ga koristiti za suhu i osjetljivu tkaninu. Nemojte vješati pletene i vunene predmete jer će izgubiti svoj oblik. Sušite ih na ručniku na vodoravnoj površini. -Prije vješanja rublja, protresite ga kako biste spriječili nabiranje.

Pokreće Blogger.