Ispravne navike koje biste trebali činiti pred spavanje - Tako to rade uspješni ljudi

Navike koje steknete pred spavanje bi mogle uticati na vaše raspoloženje narednog jutra kad se budite.


Navike koje imate tokom noći, odnosno sama rutina pre spavanja, mogu da utiču na to kako će da izgleda vaše jutro nakon buđenja. Osim što bi trebalo da izbegavate ispijanje kofeinskih napitaka i da gledanje televizijskog ekrana, zdravstveni stručnjaci tvrde da postoje pojedine tehnike koje, ukoliko se praktikuju uveče, mogu da vam jutro učine lakšim i produktivnijim.

U nastavku vam otkrivamo osam iznenađujuće zdravih navika koje mogu da vam utiču na bolje jutro... 1. Pripremite sve neophodne stvari za sutrašnji dan: U večernjim satima primenite pravilo kojim se služe najorgazovaniji ljudi: pripremite sve stvari za jutro.To može biti garderoba koju planirate da obučete za posao, doručak koji ćete jesti čim ustanete ili čak zapisivanje liste obaveza koju treba da ispunite sledećeg dana. 2. Dopisujte se: Ukoliko vodite stresan i užurban način života, sigurno biste u večernjim satima poželeli da odvojite vreme isključivo za sebe - da gledate zanimljivu televizijsku emisiju ili ispijate čašu vina.

Samo kako biste se opustili pre spavanja. Iako je ponekad ovaj ritual preporučljiv, stručnjaci savetuju da pre spavanja kontaktirate prijatelja, pozovete ga ili pošaljete poruku, jer će vam prijati konekcija sa ljudima i osetićete da niste sami. 3. Sredite kuću:Možda se ne smatra idealnim načinom za relaksaciju ali malo pospremanje po kući zapravo može da vas opusti, a narednog jutra ćete biti srećni što ste posao obavili na vreme. Ne postoji ništa što gore utiče na raspoloženje nego kada pomislite na neopran veš ili sudove koje ste ostavili kod kuće.

4. Vodite dnevnik: Negovanje zahvalnosti je jedna od najmoćnijih navika koje možete imate jer predstavlja jednostavan, a tako koristan način za poboljšanje mentalnog zdravlja. Da biste bili srećniji, neka vam postane navika da izdvojite pet minuta pre odlaska na spavanje da zapišete tri stvari zbog kojih ste zahvalni tog dana.

Npr. lepom vremenu, činjenici da ste zdravi i pravi, da ste okruženi prijateljima i porodicom koja vas voli, itd... 5. Čitajte: Ako već imate naviku da čitate knjigu pre spavanja, verovatno mi ne treba da vam kažemo zašto je ona korisna za vas. Međutim, ukoliko ste skeptični (ili znate da je to verovatno lepo u teoriji, ali zapravo nemate vremena za čitanje), reći ćemo vam da je čitanje knjige pre spavanja odlično za san i odmor tokom noći.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.