Bake su važan dio naših života - Imati baku je blagoslov iz 11 prostih razloga

Bake su pravi blagoslov koji neko može da ima u svom životu, ali nažalost često su potcjenjene.


Baka odiše toplinom, brine da nikada nismo gladni, daje nam mudre životne savjete, pazi da smo sretni... Imati dobru baku u svojem životu je pravi blagoslov. 1. Ona je najbolja učiteljica: Od bake se može puno toga naučiti o svemu, od kućanskih poslova do međuljudskih odnosa.

Ona je puno toga u životu prošla i puno naučila. Slušajte pažljivo što vam baka govori, život će vam biti lakši. 2. Daje najbolje savjete: Baka ima dobar savjet baš za svaku situaciju pa razgovarajte s njom, povjerite joj se i dobit ćete dragocjene upute. Kada ne znate kome bi se obratili za pomoć, baka je tu uvijek za vas.3. Kraj nje nikada niste gladni: Sve što baka skuha je nekako ukusnije i slasnije zato što ona to radi s ljubavlju. Ona uživa promatrati svoju obitelj dok sa apetitom jedu sve što im je pripremila. Iz bakine kuće nećete nikada otići gladni. 4. Baka zna dobro slušati: Ona voli kada joj se unuci povjeravaju, voli slušati njihove priče, radosti, probleme i tajne.

Kada baki nešto povjerite, što roditelji ne smiju znati, budite sigurni da će to ostati među vama. Baka je prava prijateljica. 5. Ona poštuje vaše mišljenje: Prava baka zna da može naučiti ponešto od svojih unuka bez obzira što su puno mlađi od nje. Zna da je prošla puno i u životu naučila mnogo, ali isto je svjesna toga da ne zna baš sve, posebno kada je snalaženje po internetu u pitanju.6. U bakinoj kući je uvijek ugodno: Njezina kuća uvijek nekako miriše na poslastice, topla je, ugodna i odiše nekim mirom. Baka će radije pregrijati prostor nego da unucima bude hladno. U njezinoj kući se možete kvalitetno opustiti, čak i kada više niste malo dijete, ona će se brinuti za vas kao da jeste.

7. Uživa kada su unuci sretni: Bilo da se radi o gledanju crtića pod toplom bakinom dekicom ili igranja nekih igara, baka je sretna kada ste i vi sretni. Ona će se potruditi oraspoložiti vas kada ste tužni i vratiti vam osmjeh na lice. 8. Sve će napraviti za vas: Baka nikada nije toliko umorna da unucima ne bi mogla napraviti najdraže jelo ako je to zamole.

Kada se plišanom medeku potrga pidžama, ona će mu sašiti novu. Baka će napraviti sve što je u njezinoj mogućnosti za vas. 10. Uz nju ćete postati dobri: Ona će vas oblikovati u najbolju osobu koja možete postati, a često toga nećete biti svjesni jer će to raditi suptilno, kroz igru, razgovor, svojim primjerom...

11. Bakini zagrljaji su najtopliji: Zagrliti baku je kao uroniti u blaženstvo. Njezini zagrljaji i puse prepuni su ljubavi, a njezin miris podsjeća na sve lijepe trenutke koje ste proveli zajedno. Grlite svoju baku što češće jer tko zna koliko će dugo još biti s vama.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.