Astrolozi analiziraju: Koji dragi kamen bi mogao donijeti sreću vašem znaku Zodijaka

Astrolozi vjeruju da svaki znak Zodijaka ima po jedan ili dva draga kamena koji mu donose sreću.


Ovan – dijamant i rubin: Opšte je poznato da je ovan ubedljivo najtvrdoglaviji horoskopski znak, što ukazuje i na njegovu stalnu potrebu da napreduje, i da doseže neke nove i bolje ciljeve. Dijamant na ovnove utiče tako što im omogućava jasniji pogleda na svet, čak i kad ne znaju kojim su putem krenuli, a s druge strane simboliše čistoću i nevinost, zbog čega ima i zaštitna svojstva.

Rubin pre svega nosi energetska svojstva, kao i emotivnost koja kod ovnova često izostaje, ili se potiskuje, pa ovaj dragulj olakšava pokazivanje osećanja. Bik – smaragd i rodohrozit: Legenda kaže da su zelene nijanse smaragda nastale od kapi rose koje je za sobom posula rimska boginja Venera.Kada bikovi nose smaragde, njihova prirodna osetljivost postaje bolje uparena sa njihovom urođenom izbirljivošću. Pored toga, smaragd simbolizuje i večnog života i mudrosti, što je nekim bikovima preko potrebno, naročito onima sklonim hedonističkom stilu života ili karijeristima.

S druge strane, energetski im najviše odgovara rodohrozit jer podstiče priliv pozitivne energije. Blizanci – biseri i ćilibar: Biseri nastaju od zrna peska zarobljenog u školjki, što pokazuje dualnu prirodu bisera, nešto krhko i predivno nastalo od nečega tako naizgled beznačajnog kao što je zrno peska.Upravo iz tog razloga su biseri jednom davno počeli da se poistovećuju sa blizancima, koji blizance ostavljaju sa osećajem spokoja, i mira sa samim sobom, jer se veruje da svaki blizanac ima dualnu prirodu. Ćilibar takođe pojačava svojstva smiernosti, budući da blizanci imaju tendenciju da ih ne drži mesto, i da budu izuzetno nestalni.

Rak – rubin i mesečev kamen: Nakon dijamanta, rubin predstavlja najtvrđi dragi kamen, što posredno simbolizuje tvrdi oklop raka (ili krabe) koji u sebi kriju meku unutrašnjost i osetljivu prirodu. Kada osoba u znaku raka nosi rubin, to joj omogućava da zaštiti svoja osećanja, ali i da istovremeno bude svoja.

S druge strane, mesečev kamen je takođe idealan dragulj za ovaj horoskopski znak, jer mu pomaže da se suoči sa realnim svetom i da lakše ostvari svoje ciljeve. Lav – peridot i planinski kristal: Prema jednoj legendi, Kleopatra je na svom putu kući izgubila amajliju od peridota, da bi kada je konačno stigla saznala da ju je njen ljubavnik, Marko Antonije, izdao.

Suptilni peridot maslinaste boje štiti lava od trenutaka kada je njegovo percepcija sveta li prirodni poredak narušen, dok mu planinski kristal pruža snagu i sigurnost, u trenucima kada im je samopozdanje narušeno. Devica – safir i tigrovo oko: Duboko plavo safira štiti svaku devicu koja ga nosi, budući da je ovaj dragi kamen poprilično otporan na bilo kakva oštećenja.

Intenzivna energija ovog kamena takođe ublikuje devičin um i pruža joj dodatni osećaj za lepo. Tigrovo oko im olakšava proces donošenja odluka, jer se device važe za osobe koje se isključivo vode razumom, dok emocije ostavlaju sa strane. Vaga – opal i žad: Opal ih takođe čuva od donošenja loših odluka, dok im žad pruža vitalnost i unutrašnju harmoniju kojoj teže.

Škorpija – topaz i crveni korali: Škorpije su poznate po tome što imaju teškoće u održavanju prijateljstava. Stoga se smatra da nošenje topaza u što jarkijoj narandžastoj boji, više smiruje škorpiju i omogućava joj da jasnije sagleda svet oko sebe. S druge strane, nekim drugim crtama ličnosti škorpije najviše doprinose crveni korali koji im pojačavaju senzualnost i samouverenost.

Strelac – tirkiz i lapis lazuli: Tirkiz spada među najkrhkije i najlomljivije drago kamenje, zbog čega se strelcima savetuje uvek imaju više komada tirkiza. Tirkiz pojačava urođeni optimizam strelčeva, ali i ostvarenje ciljeva jer je poznato da mu da izdrže i vulkanske temperature. S druge strane, lapis lazuli je kamen kraljeva koji predstavlja buđenje života i emocija, i u strelčevima učvršćuje osećanja poštovanja i humanosti.

Jarac – granat i oniks: Jarčevi su generalno vrlo karijerno orijentisani i u stalnoj potrazi za uspehom, zbog čega granat predstavlja idealan dragulj za njih, budući da ima mistična svojstva koja otvaraju i ona vrata koja inače izgledaju zatvorena. Drugi dragulj je oniks, koji im omogućava da se opuste, da ne budu previše uštogljeni, ali ih i štiti od negativne energije.

Vodolije – ametist: Jedan grčki mit kaže da je bog vina – Dionis, plakao suze od vina iznad žene koja nije htela da se prepusti njegovom razvrati i pijančenju, a od njegovih suza su nastali kristali ametista. Ovaj predivni ljubičasti dragulj daje vodolijama sposobnost da ostanu “hladne glave”, a zanimljivo je da ime ovog kamena u bukvalnom prevodu znači “izbeći pijanstvo”.

Ribe – akvamarin: Poznato je da je ovaj dragulj u srodstvu sa jarkim smaragdom, ali lepa legenda koja objašnjava njegov nastanak, kaže da su ovi dragulji ostaci neba iz doba kada je ono bilo čvrsto. Akvamarin je potreban ribama kako bi one zadržale svoj balans, kao i da bi uvek imale čvrsto tlo pod nogama, koje nekad zna da im izmakne.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.