Astro prognoza: Pomračina Mjeseca u znaku Raka bi moglo donijeti velike promjene

Stiže nam pomračina mjeseca koja najavljuje kraj nečega i čišćenje nekih stvari u vašem životu.


Pomrčina Mjeseca dogodit će se 10. siječnja u večernjim satima na 20. stupnju Raka. Rak je znak koji simbolizira obitelj, naše mjesto sigurnosti i pripadnosti, mjesto na koje ulazimo kako bismo se zaštitili od vanjskih izazova, odmorili i odmaknuli od svega što nas ugrožava.

Riječ je o iznimno osjetljivom i osjećajnom znaku koji svoju ranjivost skriva ispod tvrdog oklopa. On treba svoje pleme, a ako to nije njegova obitelj, pronaći će ljude s kojima će se osjećati povezano i sigurno. Ova pomrčina nije baš jednostavna jer je popraćena s dosta intenzivnih i energetski nabijenih aspekata.



Riječ je o stelijumu četiri planeta. Sunce, Merkur, Saturn i Pluton u Jarcu nalaze se u neposrednoj blizini, a nasuprot njih našao se osjetljivi Mjesec koji treba izdržati te jake pritiske i ne slomiti se pod zahtjevima dužnosti i odgovornosti.

Teme ove pomrčine mogu biti vezane za obitelj, odnose s roditeljima, stambeno pitanje, roditeljsku ulogu te uz pronalaženje zdravije ravnoteže između privatnog i poslovnog života. Sigurno je da će na površinu izaći neki osjećaji koje se trudimo potiskivati ili od njih sakriti, no sada će to biti gotovo nemoguće.



Pružanjem otpora tonemo dublje u nezadovoljstvo. Odbijanjem suočavanja sa stvarnošću udaljavamo se od rješavanja problema. Sune i Merkur nasuprot Mjeseca ukazuju na važnost riječi i razmišljanja. Izvjesno je da ćemo u narednih nekoliko mjeseci voditi neke važne razgovore koji će nam pomoći u rješavanju problema s kojima se suočavamo kroz cijelu proteklu godinu.

Pomrčine redovito navješćuju neki kraj, čiste naš životni prostor i čine to bez imalo milosti. Budite takvi i vi prema preprekama i problemima s kojima se suočavate. Vrijeme je da terete koji ugrožavaju vašu stabilnost i emocionalno zdravlje maknete sa svojih ramena. Ova pomrčina imati će utjecaja na sve, ali najviše će ju osjetiti pripadnici Ovna, Raka, Jarca i Vage. Njezin učinak osjećat ćemo narednih šest mjeseci.

Pokreće Blogger.