Stara ljubav zaborava nema - Kako izgleda život kad se ne udate za najveću ljubav

Ljubav je čudnovata stvar, ne zna za pamet i ne zna za manipulacije. Kada se desi ona prava ljubav čovjek je spreman da učini svašta, da pređe preko ponosa, ponizi se i još mnogo toga. Moja ljubavna priča je bila jako tužna ali velika lekcija za mnoge.


Prije nego što svako počne da bombarduje sa komentarima "ah bila si samo klinka, nisi znala ni šta je život, ni šta je matura" reći ću da i sa tih 16 godina kad sam se zaljubila bila sam zrelija nego mnogi u svojim kasnim dvadesetim godinama koji tek sada izlaze po klubovima i ponašaju se kao klinci.

Da, vjerujem da su to nezrele godine, i da bilo u koga se tada zaljubite on će biti jedna veličina u vašem životu, kojeg ćete se sjećati čitav život, neko ko vam je prvi na ljubavnom polju, i u svim ostalima. Takva ljubav naprosto miriši na proljeće, ljeto, zimu i jesen. Uvijek...



Moja prva ljubavna pričaje bila kao američki san - dvoje se zaljube u srednjoj školi, njihovoj ljubavi ništa ne može da stane na put. Ali stalo je... Želja da se čovjek ne skrasi prerano jer je vjerovao da bi u tom slučaju propustio štošta i uskratio sebi neke druge blagodeti.

Ali baš zbog tog razmišljanja ostali smo bez najveće ljubavi. Umješaj tu malo roditeljskog neslaganja, i nezrelog ponosa i eto ti - okončana velika stvar. Sada ima 40 godina, i dan danas kada ga vidim ja se sjećam svakog susreta kao da je juče bio.



Ne znaju ova današnja djeca kako vrijeme prolazi, nisam se okrenula - eto mi 40-te. Danas imam porodicu, divnog muža, djecu, kuću, posao. Ali ta jedna ljubavna priča uvijek ostaje kao najveća. Vjerujem da znate na koga mislim, jer upravo ste pomislili na svoju!

Pokreće Blogger.