Sitnice koje razlikuju damu od prostakuše: Dugi nokti ne priliče ženi sa stilom

Tanka je linija između žene sa stilom i žene koja pretjeruje, sve je stvar ukusa i toga koliko žena čita.


Tu se ne radi ni o frizuri, ni o odeći, već o noktima, a damski nokti ne izgledaju onako kako ih zamišljate. I dok je kozmetička industrija danas toliko napredovala da svako može iz salona izaći s kakvim god noktima poželi, svetlucavi, šareni i upadljivi manikiri ne čine damu.

Dame imaju kratke i uredne nokte, a da oni veštački više nisu u modi, potvrđuju i svi beauty editorijali iz modnih časopisa na kojima manekenke uvek imaju kratke i jednobojne nokte. Takođe, osoba koja je mlađa po godinama, a nalazi se na visokom položaju, ne treba da očekuje da je svi prvi pozdrave.



Kada je reč o razgovoru sa ljudima, prava dama nikada neće upadati drugima u reč - sačekaće da završe svoje izlaganje, a zatim reći svoje mišljenje, ne vređajući tuđi stav. Takođe, prava dama da kompliment odgovara sa Hvala.

Ako na rečenicu "Prelepo izgledate" odgovorite Znam, ostavićete utisak prepotentne osobe sa previsokim mišljenjem o sebi. Kada pogrešite, izvinite se, to je odlika lepo vaspitane osobe, bilo da je u pitanju muškarac ili žena.



Smisao za humor je dobrodošla osobina, ali prava dama ne ismeva nikoga - šalite se isključivo na svoj račun! Kada je reč o izgledu, uvek budite obučeni u skladu sa prilikom. Diskretna i nenapadna šminka odlika je prave žene sa prefinjenim stilom.

Pokreće Blogger.