Savjeti iskusnog frizera: "Problem je što većina žena koristi pogrešne šampone"

Poznati francuski frizer Kristofer Robin donosi savjete kako pravilno oprati kosu što mnogi ne znaju.


Prvo raščešljajte kako ne biste trebali to raditi nakon pranja kose, kad je mokra. Nikad ne treba češljati morku kosu. To je za nju jako stresno - objašnjava Robin. Prije šamponiranja na vrhove kose nanesite ulje, na primjer bademovo ili arganovo ulje. Kaže da je idealno ulje ostaviti na vrhovima kose preko noći, ali i 15 minuta prije pranja kose će imati pozitivnan utjecaj.

Korištenjem ulja prije pranja potpuno ćete izbjeći korištenje regenratora, koje je sad nepotrebno nanositi. Kosu treba oprati pravim šamponom, što znači da treba znati koji tip kose imate i koji šampon odgovara vašem tipu kose.Žene s ofarbanom kosom ne bi smjele koristiti šampone koji u sebi imaju sulfate, a trebaju ih koristiti žene koje imaju masnije tjeme i prirodnu boju kose, budući da su jači i bolje se bore s masnoćom skalpa. Žene s kovrčavom kosom, koja često zna biti suha, trebale bi koristiti 2u1 šampone koji se ne pjene, ali imaju dovoljno regeneratora da omekšaju kosu.

Većina žena koristi previše šampona za kosu. Treba vam jedna čajna žličica šampona koji se razvija dodavanjem vode. S prstima šamponirajte samo korijen kose. Kako biste povećale volumen kose, perite je tako da spustite glavu te je perete i ispirete naopačke - objašnjava Robin, prenose 24sata.Dobro isperite kosu od šampona. - Ovo je zapravo najveći problem kod pranja kose. Ljudi ne uzmu dovoljno vremena da isperu kosu od šampona. Nakon pranja, kosa bi trebala biti potpuno čista - napominje Robin. Ako se odlučite koristiti regenerator za kosu, stavite ga samo na vrhove.

Robin preporučuje svima da jednom sedmično stave masku za regeneraciju kose. Nemojte trljati kosu ručnikom kako bi je osušili. Pokupite tekućinu s kose laganim tapkanjem ili marokanskom metodom koja zahtjeva da se glava nagne naprijed kako bi kosa visila i onda se povlači ručnik niz kosu kako bi se pokupila voda.. Suhi šampon nije zamjena za pranje kose. On može produžiti vrijeme do pranja kose za jednu večer, u najboljem slučaju jedan dan.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.