Psiholog objašnjava: "Tuga u braku nastupa kao posljedica lošeg izbora partnera"

Kada dođe pitanje braka važno je uzeti sve činjenice u obzir da biste procjenili da li ste dobro odabrali.



Gotovo da nema žene koja se u nekoj fazi života nije zapitala zašto uvek pravi pogrešne izbore u ljubavi ili kako da prepozna onog pravog. Ovim problemom pozabavili su se i psiholozi i zaključili da žene najčešće prave tri greške.

Oni ističu da žene ne procjenjuju dovoljno svoj odabir partnera i ulaze u brak misleći da će sve jednog dana  biti savršeno i da unatoč nekim razlikama neće biti problema. To je najčešćša greška zbog koje se žene kasnije nalaze u braku sa pogrešnim muškarcem.



Najčešće neoprezno ili brzopleto ulaze u vezu, a kada primete da im nešto ne odgovara to zanemaruju i nastavljaju dalje nadajući se da će se vremenom stvari srediti same od sebe i da će ipak ostvariti kvalitetnu ljubav. Mnoge žene imaju neodoljivu želju da menjaju svoje partnere, tvrde stručnjaci.

Pa tako svakog sledećeg doživljavaju kao nekoga koga treba da „ukrote“, odnosno naprave od njega ozbiljnog i odgovornog muškarca. Osim toga, kada se zaljube žele da sačuvaju tog muškarca bez obzira na to kako se on ponaša, nadajući se da će na kraju uspeti da ga preobrate.



Psiholozi na kraju navode da je strah od samoće takođe jedan od najčešćih razloga za izbor pogrešnog partnera. U potrazi za sigurnom lukom, mnoge žene srljaju u veze samo da ne bi ostale same i upravo zbog toga i prave pogrešne izbore.

Pokreće Blogger.