Predivan tekst psihoterapeuta: "Uredu je biti ranjiv, tada shvatite ko brine o vama"

Svaka emocija zaslužuje da joj pustite da se desi, ako osjećate tugu - tugujte, samo je ne zadržavajte.


Aglaja Datešidze (Aglaya Deteshidze) je psihoterapeutkinja, plesna terapeukinja i theta isceliteljka čije reči su upućene svima koji su bar jednom bili izigrani, prevareni, ostavljeni, razočarani… Ako vam se posreći, ostaćete sami. Sasvim sami, kada nikoga ne bude blizu moraćete da se oslanjate na zemlju i na sebe.

Ako vam se posreći i bude pravo vreme, život će udariti po vama, kako bi vas razbio kao orah i dobio jezgro. Ako vam se posreći i bude pravo vreme, biće vam bolno. Toliko bolno da će vas ta bol primorati skoro da umrete, a potom će vam pomoći da se iznutra preporodite.Ako vam se posreći vi ćete plakati. I te suze biće nemoguće zadržati. I preko njih će doći oslobađanje, a potom i pravi život. Ako vam se posreći bićete ranjivi. I nikako nećete moći to sakriti. I tada ćete shvatiti ko je uz vas, a ko nije. Ako vam se posreći nećete znati odgovore na pitanja.

I tada ćete morati da ih pronađete samostalno. Ako vam se posreći razočaraćete se u ljude, ideje, učitelje i dobre magove. I preživevši to, moći ćete da sagledate realni svet. Ako vam se posreći i bude pravo vreme, nećete imati koga da pitate za savjet. Baš nikoga.I moraćete da pronađete unutrašnji kompas. Ako vam se posreći i bude pravo vreme, biće vam neizdrživo, toliko da ćete morati da uradite nešto sa tim, ili da se prosto opustite i dozvolite svetu da uradi nešto sa vama. Ako vam se posreći izgubićete, bićete prevareni, izdati i skoro slomljeni.

I to “skoro” urezaće na licu bore mudrosti. I iskustvo će ostati sa vama do kraja života. Ako vam se posreći ostaćete bez novca. I moraćete da stupite u realne odnose sa ljudima, sa kojima ste ranije mogli da budete samo ako platite.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.