Zašto život nekome daje sve a nekome ništa - Mudre riječi Smiljana Morija

Smiljan Mori je kroz svoje inspirativne i motivišuće razgovore postao omiljena osoba u javnosti.


Svjestan život kao i živjeti u trenutku, uključuje vašu svjesnost svega oko vas i biranje da ostvarite najviše što možete iz onoga što imate, ali vodi stvar i korak dalje. Svjestan život unosi dodatni čimbenik donošenja određenih izbora koje vas mogu odvesti do života kakav želite.

Svjestan život je život u namjeri. Odlučite što je najvažnije za vas i živite shodno tim prioritetima. Postavljajte prioriteta u životu. Odlučite što je za vas najbitnije, te živite shodno tim prioritetima. Na primjer, gledate TV i vaša supruga dođe i želi razgovarati o nečemu što je za nju važno.



Što ćete učiniti? IZBOR 1. Hoćete li ugasiti TV i pozorno je saslušati? Da li ćete je gledati u oči i usredotočiti se na nju? IZBOR 2. Hoćete li je pustiti da se natječe s TV-om, da se ona nadvikuje s bukom TV-a dok vi radite više stvari odjednom – slušate nju i gledate TV u isto vrijeme?

Sa svjesnim životom, vaša supruga je zasigurno prioritetnija od TV-a, zar ne? Da li možete zamisliti kako će se posebno osjećati kada izaberete da je aktivno i u potpunosti slušate? Kada su vam odnosi prioriteta u životu, tada i na tom podrućju dobijate više..



S jasnim prioritetima lakše ćete donositi odluke o vremenu, novcu, te ostalim važnim stvarima. Birajte optimističan stav. Kako ste već vidjeli, ovaj svjestan život će imati snažan utjecaj na vaš život. Svako jutro kada se probudite, recite si ovaj dan mogao bi biti najbolji dan ikada!

Hellen Keller je jednom rekla: „Život je ili hrabra avantura ili ništa“. Ne znamo što će sve dan u budućnosti donijeti, stoga gledajte unaprijed s nestrpljenjem kao u uzbudljivoj avanturi, te živite dan shodno tome. Pojednostavite svoj stil života. Ono što želite u životu ostavite, prema prioritetima, i eliminirajte stvari koje samo služe da stvaraju nered, te na kraju zbunjenost i stres.

Život je dovoljno kompliciran! Zašto ga dodatno komplicirati sa stvarima koje uopće ne želimo? Događaji i aktivnosti koje izjedaju vaše vrijeme i odvajaju vas od vremena s obitelji su dobar primjer stvari koje možete eliminirati iz vašeg života. Vaš kaotičan životni stil može biti glavni uzrok vaših smetnji i stresa!

smiljanmori.com

Pokreće Blogger.