Severina otvorila dušu: "Loše je kad vas negiraju kao čovjeka, majku, osobu"

Severina Kojić se još davno rastala od čovjeka sa kojim ima sina i sa tim još uvijek ima nerješene račune.


Dešavaju mi se u životu jako teške stvari u odnosu na život s mojim djetetom i suprugom. U petak 11. 10. ove godine u OŠ Matija Gubec gdje moj sin pohađa drugi razred međunarodnog programa, desio se incident kad mom suprugu, koji uredno sa mnom preuzima dijete, nakon nastave iz škole nisu dali moje dijete.

Učiteljice Marina i Petra su ga zaključale u školu, navlačile, fizički i psihički povrijedile, i tako su ga držale puna dva i više sati. Iako po sudskom sporazumu moj suprug ima pravo preuzeti dijete iz škole, ali su se direktorica Ljiljana Klinger, koja ima dosta tužbi u toj školi od ostalih majki, zajedno s ocem dogovorili da niko osim mene ne smije preuzimati dijete iz škole – ispričala je Severina.



Rekla je da se zbog toga osjeća kao jedina majka koja ne može obavljati svoj posao i koja ne smije biti bolesna. Severina je potom otkrila da ovako reaguje i između ostalog zato što joj se sin jako prepao jer je i sam htio otrčati Igoru Kojiću, Severininom mužu, koji je došao po njega.

Poslala sam i pravdanje jer sam od plesnih probi imala malu nezgodu. Do danas me niko iz te škole nije nazvao, dobijam i dalje prijeteće mailove od oca, dijete mi ne želi ići u školu jer je doživjelo veliku traumu. Prepao se, mislio je da će cijelo vrijeme biti zatvoren u školi.



Vukle su ga za ruku, za ramena, za stomak, to sve imam i u doktorskom nalazu, i prijetile su mu da će dobiti batine ako ustane sa stolice jer je on govorio da hoće kod Igora. Čak su ga sopstvenim tijelom sprečavale da izađe iz razreda. Tek nakon dva i po sata maltretiranja direktorica koja se nije pojavila u školi, rekla je da je otac dao dozvolu da moj suprug preuzme dijete – rekla je i nastavila:

Naime, i Centru za socijalnu zaštitu, podružnica Maksimir, koja me već godinama kao majku i kao ženu i kao osobu ne doživljava, protiv kojeg sam već pet puta tražila da se izuzme iz ovog slučaja, a kad sam ih prvi put prijavila, onda su susrete s ocem podigle na pola-pola, čak mu dale da dijete živi s njim.

Dijete s njim nije živjelo do treće godine jer je on tako odlučio, čak je na sudu rekao da prvih godinu dana života djetetu muškarac nije potreban. Ovo sam podijelila s vama kao mama i zaposlena žena koja ima iste probleme kao i svi ljudi u ovoj zemlji i svi rade i magično se snalaze, kojoj otac uz pomoć dijela sistema, na sve moguće načine ali na vrlo sumnjive načine, pokušava uzeti dijete i onemogućiti rad.

Loše je kad vas negiraju kao čovjeka, majku, osobu. Mene iz škole nisu do danas nazvali, samo su tatu zvali, došla je i policija tamo su sve vidjeli, a i moj dječak je sve rekao kako je. Bila sam ogorčena. Čujem se s brojnim majkama. Puno je slučajeva u toj školi. Dobro je što mogu svoju poznatost iskoristiti da se to više nigdje ne desi – rekla je Severina dodajući:

Dijete mi je reklo da više ne želi ići u tu školu, mislio je da će tamo ostati preko noći, nije zna što se dešava. Umjesto da se slučajevi rješavaju na sudu, pošteno, nažalost samo kad novinarima kažete situaciju, onda se takve stvari rješavaju na ulici i po medijima, a pravda se mora rješavati na sudu.

Pokreće Blogger.