Profesor Paul Dolan: "Brak je za muškarce raj, a za žene muka"

Britanski profesor Paul Dolan je oduševio svojim stavovima o muško-ženskom odnosu u braku.


Paul Dolan, profesor bihevioralnih znanosti na London School of Economics, izjavio je kako muškarci imaju koristi od braka jer se ”smire”, dok isto ne vrijedi i za žene. Muškarci bi se trebali oženiti kako bi poboljšali svoje blagostanje, ali žene se ne bi trebale zamarati s udajom, rekao je vodeći stručnjak za sreću, koji kaže da su neudane žene, bez djece, najsretnije osobe u društvu.

Paul Dolan, profesor bihevioralnih znanosti na London School of Economics, izjavio je kako muškarci imaju koristi od braka jer se ”smire”, dok isto ne vrijedi i za žene, piše Daily mail. ”Muškarci imaju manje rizika, zarađuju više na poslu i žive malo duže.Dok žene s druge strane, moraju sve to trpjeti i umiru prije neudanih žena. Dakle najzdravija i najsretnija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale niti imale djecu.”, poručio je Dolan. Dolanova najnovija knjiga, Happy Ever After, navodi dokaze iz američke ankete o korištenju vremena (ATUS).

Ona je uspoređivala razinu zadovoljstva i tuge kod neudatih, oženjenih, razvedenih i udovica. Dolan je kazao kako bi njegovo istraživanje moglo skinuti društvenu stigmu s neudatih žena. Unatoč blagodatima života bez djece, Dolan kaže kako se brak i djeca još uvijek smatraju znakovima uspjeha.I to bi neke samohrane majke moglo dovesti do toga da se osjećaju nesretnima zbog načina na koji ih doživljavaju. No prof. Dolana se ne slaže sa tim stavovima i on kaže: Ako si muškarac trebao bi se oženiti, no ako si žena, nemoj se mučiti. Drugim riječima: Brak je za muškarce raj, a za žene muka

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.