Profesor Paul Dolan: "Brak je za muškarce raj, a za žene muka"

Britanski profesor Paul Dolan je oduševio svojim stavovima o muško-ženskom odnosu u braku.


Paul Dolan, profesor bihevioralnih znanosti na London School of Economics, izjavio je kako muškarci imaju koristi od braka jer se ”smire”, dok isto ne vrijedi i za žene. Muškarci bi se trebali oženiti kako bi poboljšali svoje blagostanje, ali žene se ne bi trebale zamarati s udajom, rekao je vodeći stručnjak za sreću, koji kaže da su neudane žene, bez djece, najsretnije osobe u društvu.

Paul Dolan, profesor bihevioralnih znanosti na London School of Economics, izjavio je kako muškarci imaju koristi od braka jer se ”smire”, dok isto ne vrijedi i za žene, piše Daily mail. ”Muškarci imaju manje rizika, zarađuju više na poslu i žive malo duže.



Dok žene s druge strane, moraju sve to trpjeti i umiru prije neudanih žena. Dakle najzdravija i najsretnija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale niti imale djecu.”, poručio je Dolan. Dolanova najnovija knjiga, Happy Ever After, navodi dokaze iz američke ankete o korištenju vremena (ATUS).

Ona je uspoređivala razinu zadovoljstva i tuge kod neudatih, oženjenih, razvedenih i udovica. Dolan je kazao kako bi njegovo istraživanje moglo skinuti društvenu stigmu s neudatih žena. Unatoč blagodatima života bez djece, Dolan kaže kako se brak i djeca još uvijek smatraju znakovima uspjeha.



I to bi neke samohrane majke moglo dovesti do toga da se osjećaju nesretnima zbog načina na koji ih doživljavaju. No prof. Dolana se ne slaže sa tim stavovima i on kaže: Ako si muškarac trebao bi se oženiti, no ako si žena, nemoj se mučiti. Drugim riječima: Brak je za muškarce raj, a za žene muka

Pokreće Blogger.