Priča beograđanke: "Život mi se preokrenuo kada sam prelistala svekrvine poruke"

Neki ljudi su naprosto toliko teški da bez obzira koliko se trudite oko njih nećete pridobiti povjerenje.


"Svekrva mi je često davala telefon da joj obrišem poruke, sve, jer nije umela. Nikada nismo bile u sjajnom odnosu ali sam se trudila da prećutim na njene uvrijede kako bi sačuvala sklad u porodici i braku. Prećutala sam i kad mi je otvoreno rekla da nisam dovoljno dobra za njenog sinčića.

Prećutala sam i kada sam nakon čitavog dana ribanja kuće dobila uvredu da mi je sve prljavo i neuredno. Prećutala sam čak i uvrede na račun mog (ne)obrazovanja jer učiteljski fakultet za nju nije fakultet već "viša škola za dječicu".



Ali i dalje nisam bila dovoljno dobra, mislim i da neću. Jednom sam sasvim slučajno videla da jedna poruka počinje sa imenom mog supruga (inače im se brojevi razlikuju u jednoj cifri) i kopkalo me pa sam ušla da pročitam.

“Ej ćao, u gradu sam, tvoja mama mi je dala tvoj broj da se čujemo da popijemo kafu ako hoćeš..” a odgovor moje svekrve je bio “Ja sam pogrešila, umesto njegovog, dala sam ti svoj broj, ali molim te nemoj slučajno da mu kažeš da sam ti ja dala.”



U pitanju je njegova bivša koja živi u inostranstvu. Uvijek je govorila da je ona bila idealna žena za njenog sina mezimca i zbog toga svaka druga nije dolazila uopšte u obzir, a naravno ni ja. I zar je moguće nakon svega da se i dalje trudi. Ja trudna. Šest godina u braku. Šta reći?"

Pokreće Blogger.