Prema istraživanjima muževi su većinom uzrok stresa kod žena - Kako to da promjenite

Većina žena u jednoj studiji složila se da ih više nerviraju muževi nego sama djeca i druge obaveze.


Udate žene su više pod stresom, nego samohrane majke. Na njima leži ogroman teret: posao i briga o porodici. One češće pate od glavobolje, umora i negativnih emocija. Pokazalo se da su muževi, a ne briga o deci, glavni uzrok ovih problema. Čak 46 % ispitanica priznalo je da ih deca manje nerviraju od muževa.

Međutim, neprijatne emocije koje doživljavaju uopšte nemaju veze s neverstvom ili porodičnim nasiljem. Femina je odlučila da otkrije na koji način muževi doprinose pogoršanju psihičkog stanja svojih supruga i šta se može učiniti da se izbegne stres u bračnim odnosima.



Muž se ponaša kao dete: Mnogi muškarci se ponašaju kao deca, čak i kad pređu četrdesetu. To se ogleda u neozbiljnom odnosu prema detetu i pitanjima vezanim za njega. „Sedmogodišnjak je sedmogodišnjak. Međutim, 35-godišnji muškarac koji se ponaša kao sedmogodišnji dečak je zaista nesnosan, jer on mora da bude odgovorniji od deteta “ – rekla je jedna od ispitanih žena.

Očevi se najčešće zabavljaju s decom. Zbog toga se vreme koji provode s njima doživljava kao odmor i zabava. Majke vode brigu o vaspitanju, zdravlju, obrazovanju i razvoju deteta. One su više uključene u njegov svakodnevni život, češće savetuju i zabranjuju.



Posledica toga je da deca počnu da ih smatraju strogim i dosadnim. To izaziva ne samo sukobe između majke i deteta, nego i svađe među roditeljima. Rešenje: Budite jedinstveni. Ako jedan roditelj detetu nešto zabrani, drugi mora da podrži tu odluku.

Neophodno je da delujete zajedno i unapred se dogovorite o tome šta se sme, a šta ne sme. Isto tako je važno da podjednako delite svakodnevnu brigu o detetu. Deca ne mogu da se sama upišu u sportsku sekciju, da odu kod lekara ili da nabave sebi vitamine.

Sve to mogu da urade oba roditelja zajedno: muževi treba da rasterete svoje supruge i da više učestvuju u svakodnevnom životu svojih sinova i kćeri. A za majke je bolje da povremeno odustanu od kontrole: ponekad je korisnije igrati se s detetom, nego ga stalno štititi od svih mogućih nevolja.

Pokreće Blogger.