Po savjetu psihologa: "Sreća ne dolazi kad dobiješ sve što poželiš"

Ako ste mislili da sreća dolazi kad dobiješ sve što poželiš, varate se. Evo šta psiholog kaže na tu temu:


Otvorite oči i doznajte kojih je to nekoliko velikih životnih laži u koje moramo prestati verovati: 1. Biti sam znači biti usamljen: Biti sam ne znači uvek i biti usamljen, kao što ni biti u vezi ne znači uvek i biti srećan. Kada je čovek sam, nikada se neće osećati toliko usamljeno kao što se može osećati kada je u pogrešnoj vezi.

Ako ojećate da nešto nije u redu, zastanite i provedite neko vreme s najvažnijom osobom u vašem životu – samima sobom. Pronađite prvo sami sebe. Naučite ceniti vlastitu vrednost i ako se nađete u vezi koja vas vuče na dno, znaćete kako se vratiti na sigurno.2. Sreća dolazi kada dobiješ sve što želiš: Biti sretan ne znači da ne želite više u životu. To znači da ste zahvalni na onome što imate i da strpljivo čekate ono što će tek doći. Ponekad se toliko udubimo pokušavajući postići nešto veliko da ne uspemo primetiti male stvari koje život čine čarobnim.

Zato cenite svaki trenutak punim plućima. Sada živite dobra, stara vremena koja će vam jednoga dana nedostajati. 3. Bol je nešto što možeš videti: Nikada ne podcenjujte ničiju bol jer svaki čovek na svetu bori se s nečim i ima probleme. Neki to samo bolje skrivaju od drugih.Ne znate što se događa iza zatvorenih vrata. Osuđivati i prosuđivati druge nepotrebno je trošenje vremena i energije. Imate li vremena osuđivati druge ljude, imate previše slobodnog vremena. Pokrenite se i napravite nešto smisleno. 4. Život se treba živeti na određeni način: Na kraju krajeva, ono što nas povredi jesu naše vlastite misli.

Iskreno prihvaćati i preispitivati sopstvene osećaje može biti vrlo ''lekovito''. Uvek imamo slobodu izbora kako ćemo reagovati na sve što nam život donese. Oslobodite se pretpostavke kakav bi vaš život trebao biti i prigrlite stvaran život koji pokušava naći svoj put u vašu svesnost.

Promenite ono što možete promeniti, promenite svoje misli o onome što ne možete promeniti i nastavite dalje u miru sa samima sobom. 5. Vi se morate ponašati na određeni način: Kada se  prestanete upoređivati s drugim ljudima, pravima ili imaginarnima, tada ćete iskusiti mir koji je stvaran, a ne imaginaran.

6. Samo nekoliko privilegovanih može imati divan život: Ako se svako jutro probudite i kažete ''Da, danas će biti divan dan''; ako svakoga popodneva nađete razlog da kažete ''Da, danas je divan dan''; ako svako veče nađete razlog da kažete ''Da, danas je bio divan dan'', onda ćete se jednoga dana osvrnuti natrag, nasmejati se uspomenama i reći ''Da, živeo sam divan život''.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.