Naši stari su vjerovali da neke stvari nije dobro poklanjati - Novčanik je među njima

Ako ste se pitali šta nije dobro nekome da poklonite za rođendan ili proslave - evo šta kažu vjerovanja.


Krenula je sezona slava, ubrzo će nam stići i praznici, pa ljudi uveliko razmišljaju šta će pokloniti dragim osobama za ove prilike. Kad krenete u kupovinu darova za voljene, ne zaboravite da postoje stvari za koje se veruje da ne treba da im poklanjate, jer privlače negativnu energiju i neuspeh u život onog kojem ih poklanjate!

1. Oštri predmeti: Pribor, makaze, noževi i drugi oštri predmeti kao magnet privlače negativnu energiju. Možete ih kupovati sebi, ali kao poklon drugome, ipak ne. 2. Ogledalo: Veruje se da je u ogledalima zarobljena magija i da ih zbog toga ne treba kupovati za poklon.



Navodno, poklonjena ogledala donose nevolje u život onog ko ih dobije. 3. Medicinski uređaji: Merače, masažere i kućne terapije ne treba ni kupovati ni prihvatati kao poklon, je se veruje da vam oni pogoršavaju zdravlje. 4. Posuđe: Ako želite da poklonite nekome šerpu ili šoljice, u svaki sud stavite po jedan novčić.

Prazno posuđe donosi siromaštvo. 5. Sat: Kineski mudraci veruju da prihvatanje sata na poklon znači početak odbrojavanja do smrti. Takođe, veruju da poklonjen sat izaziva prekid odnosa ili udaljavanje. 6. Novčanik: Isto kao sa posuđem, ni novčanik se ne poklanja prazan.



Ako poklonite prazan novčanik, privlačite siromaštvo ili gubitak novčanika, novca, dragocenosti... 7. Biseri: Veruje se da poklonjeni biseri donose bolesti i gubitke u kuću. Biseri su simbol suza siročića i udovica, i baš zato je verovanje o poklanjanju bisera i nastalo. 8. Šal ili marama: Donose nevolje i loše ljude u život onog koji dobija ovakav poklon.

9. Pažljivo s knjigama: Možete ih poklanjati prijateljima i rodbini, ali ne i suprugu / supruzi. Veruje se da ovaj poklon u braku može da privuče izdaju. Bilo da ste sujeverni ili ne, kad kupujete poklon za dragu osobu, setite se jednog - ono što se daje iz čistog srca i ljubavi, ne može sa sobom da nosi nesreću!

Pokreće Blogger.