Fakultet ne mora biti osnova za uspjeh - Savjeti jednog od najmlađih milijardera

Čovjek koji zacrtano ima u mislima šta želi da postigne taj će vrlo vjerovatno to i uspjeti na neki način.


Markus Villig (25) znao je da želi osnovati svoju tehnološku tvrtku kada je imao samo 12 godina. S 19 godina Villig je napustio fakultet nakon samo jednog semestra, studirajući informatiku na Sveučilištu u Tartuu, Estoniji, jer je njegova aplikacija za vožnju, Taxify (danas poznata kao Bolt), postala popularna.

Shvatio sam da je tehnologija jedna od onih industrija u kojoj možete imati ogroman utjecaj, ali i činjenicu da možete postići velike stvari s vrlo malim timom - rekao je Villig. Konačno, sve se svodi na izuzetnu fokusiranost na kupca i štedljivost - rekao je i dodao da je ovo industrija u kojoj se kupci zaista brinu da za svoj novac dobiju kvalitetnu uslugu.Pronalaženje fokusa, Villigov je najveći savjet za sve one koji pokreću svoj startup. - Kao poduzetnik ponekad dobijete na tisuće ideja koje izgledaju sjajno i želite ih sve ostvariti, ali u konačnici to možete sa samo nekoliko njih - tvrdi poduzetnik i objašnjava da se zbog toga Bolt isključivo fokusirao na vožnju prvih pet godina rada.

Dio ovog fokusa značio je razumijevanje prometnih potreba na lokalnoj razini, nešto za što Villig vjeruje da je Bolt razlikovao bolje od konkurencije. Bolt se od tada proširio na električne skutere i dostavu hrane. No, Villig kaže da je posao vožnje samo početak i da će ova tvrtka i dalje nastaviti rasti.Širenje na druge vrste prijevoza bio je razlog zbog kojeg je kompanija početkom ove godine promijenila naziv iz Taxifyja u Bolt, kako bi odrazila svoje ogranke na druga područja mobilnosti. - Moj savjet mladim poduzetnicima bio bi da odaberu ime koje odražava viziju vašeg poslovanja i ne bojati se promijeniti to ime ako vam se vizija poveća - savjetovao je.

Bolt je u lipnju pokrenuo svoju uslugu vožnje u Londonu nakon što mu je trebalo više od godinu dana da dobije licencu. Tvrtka je prvotno počela nuditi vožnje u gradu 2017. godine, ali ju je regulator Transport for London (TfL) zatvorio i objasnio kako nisu dobili dozvolu za rad. Danas je Bolt dostupan u preko 150 gradova, od kojih i u Hrvatskoj - u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Zagrebu, Šibeniku, Puli i Rijeci.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.