Savjeti psihoterapeuta: "Prisvojite par navika ako želite biti neodoljive muškarcima"

Američki psihoterapeut Brajan Kendal je izjavio kakve to ženske navike privlače većinu muškaraca.


Biti privlačna muškarcima mnogo je više od lijepog lica. Očito, muškarci traže više. Da bismo testirali ovu teoriju, proveli smo kratko istraživanje, osobno i on line, pitali smo muškarce što oni smatraju privlačnim kod žena.

Navedimo 6 glavnih osobina koje su spomenuli – na ovaj ili onaj način – gotovo svi ispitanici. Ovo su karakteristike koje ispitanici smatraju da čine žene privlačnijima. Istraživanja pokazuju da osobe koje pričaju niskim tonom, pomalo hrapavim nisu na dobrom glasu.



Njih drugi doživljavaju kao osobe kojima ne mogu vjerovati. Osim toga, uz takav ton i boju glasa mnogi povezuju niskoobrazovane te manje privlačne osobe, pa čak i one lakog morala. Ovaj način samopromocije niko ne voli i stvara kontraefekt.

To je dokazalo i istraživanje koje je otkrilo da drugi hvalisavce doživljavaju kao neiskrene i nimalo privlačne. Niko ne želi kraj sebe da ima narcisa koji samo sebe hvalisa. Budite osoba od povjerenja: Svako želi pored sebe imati osobu kojoj može vjerovati.



Zato je važno znati da osobe koje su spremne pomoći, spremne sarađivati i koje nemaju hladan pristup prema drugima, drugi smatraju šarmantnima. Muškarcima je jako privlačno ako imate stav i ako zna da vama može vjerovati za sve.

Pokreće Blogger.